Μπλόκο Μικροθηβών: Αποχώρησαν με τα τρακτέρ οι αγρότες μετά από 45 και πλέον ημέρες
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Τις δυνατότητες διαφορετικών μορφών κινητοποιήσεων εξετάζουν οι αγρότες της Μαγνησίας, που αποχώρησαν σήμερα (20/1) από το μπλόκο των Μικροθηβών.
Την ανάγκη αλλαγής τακτικής στις αγροτικές κινητοποιήσεις επισημαίνει μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου ο Χρήστος Πάντζιος από το μπλόκο των Μικροθηβών.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η παρατεταμένη παρουσία τρακτέρ στους δρόμους επί 45 και πλέον ημέρες δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, σημειώνοντας πως υπήρχαν περιθώρια για πιο στοχευμένες πιέσεις, όπως αποκλεισμοί λιμανιών ή κομβικών σημείων.
Παρά τις επιμέρους κατακτήσεις, όπως η διατήρηση χαμηλότερης τιμής στο αγροτικό ρεύμα και η επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου, εξέφρασε προβληματισμό για το συνολικό πλαίσιο αγροτικής πολιτικής και τη διαχείριση των ενισχύσεων, τονίζοντας ότι απαιτείται σύνδεση των επιδοτήσεων με την πραγματική παραγωγή για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, σε εξέλιξη στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και το Κιλκίς
- Ανδριανός: Η διατήρηση της παρέκκλισης του ελάχιστου ορίου ολικών στερολών για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Κορωνέικης συνιστά ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την ελληνική ελαιοκομία
- Συνεταιρισμοί για έναν ειρηνικό κόσμο
- Ανδριανός: Με απόφαση του Υπουργού Μαργαρίτη Σχοινά συστήνεται Επιστημονική Ομάδα Εργασίας για το Ελληνικό Μέλι και τα Μελισσοκομικά Προϊόντα
- Αθανάσιος Καββαδάς στη Βουλή: Πιλοτικό πρόγραμμα 1,5 εκατ. ευρώ για τον λαγοκέφαλο










