Λ. Αυγενάκης: «Αντιμετωπίζει τους Έλληνες σαν πελάτες και όχι σαν πολίτες»
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Ηχητικό:https://bit.ly/2zv7wM0
«Ο κ. Τσίπρας μέσα από ένα ματωμένο πλεόνασμα παίρνει δέκα– σε κάποιους όπως οι αγρότες πολλά περισσότερα - και μοιράζει ένα. Μοιράζει ψίχουλα αντί να πολλαπλασιάζει πλούτο», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκηςστο «ΡΑΔΙΟ ΚΡΗΤΗ 101.5»του Ηρακλείου και τον δημοσιογράφο κ. Μανώλη Αργυράκη.
Βασικά σημεία της συνέντευξης:
- Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει κυριολεκτικά ξεζουμίσει τους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους.
- Αύξησε την προκαταβολή του φόρου από το 27,5% στο 100% και την εισφορά αλληλεγγύης έως και 120% και φορολόγησε από το πρώτο ευρώ τις κοινοτικές επιδοτήσεις. Για πρώτη φορά η αριστερή Κυβέρνηση.
- Ήδη, 60.000 παραγωγοί πανελλαδικά, με τη νέα παρακράτηση του 8% της επιδότησης, πέφτουν κάτω του ποσού των 250 ευρώ και χάνουν την επιδότησή τους. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
- Από το 2015 μέχρι σήμερα οι αγρότες έχουν υποστεί μειώσεις στις επιδοτήσεων της τάξης του 50%.
- Η παρακράτηση των επιδοτήσεων των αγροτών έχει φθάσει στο 50% και οι αγρότες ανησυχούν ότι θα ανέβει και άλλο μέχρι το 2020, όπου εκτιμούν ότι θα έχουν χάσει τα 2/3 της επιδότησης.
- Η ΝΔ προτείνει την:
- Επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13% από το 24%.
- Κατάργηση του φόρου στο κρασί
- Ενθάρρυνση σύστασης ομάδων και οργανώσεων παραγωγών ανά προϊόν, σύμφωνα με το νέο ευρωπαϊκό πλαίσιο και επιβάλλουν οι συνθήκες της αγοράς.
- Δημιουργία Εθνικού Αγροτικού Επιμελητηρίου κατά τα πρότυπα της Γαλλίας ώστε να αναλάβει το θεσμικό ρόλο της εκπροσώπησης των παραγωγών.
- Μείωση του κόστους παραγωγής μέσω: μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωσης του φόρου επιχειρήσεων από 29% σε 20%. Το ίδιο θα ισχύει και για τις αγροτικές επιχειρήσεις.
- Στόχος είναι να καταστούν οι αγρότες επιχειρηματίες, με αρωγό και όχι ουραγό το κράτος. Να ξεφύγουμε από την κουλτούρα επιδοτήσεων και να μεταβούμε σε μία κουλτούρα επιχειρηματικότητας και γενικότερης εξωστρέφειας.
Γραφείο Τύπου
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Το «αντίο» της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στον Τάκη Οικονομόπουλο
- Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή της Ιταλικής εταιρείας Ser.mac στην Fruit Logistica
- Ελιά: Ποιες οι επιπτώσεις της προσβολής στις Φαινολικές ενώσεις του καρπού από τον δάκο
- Συμμετοχή της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας σε εκδήλωση για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στο χώρο της Υγείας
- Από σήμερα οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης 500 τραυματιοφορέων