Παλεύουν να βγάλουν τα νερά από τα χωράφια οι αγρότες
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Οι ροδακινοπαραγωγοί της Ημαθίας μέχρι τις βραδινές ώρες βρίσκονται στα κτήματα τους και προσπαθούν να σώσουν τα δέντρα τους από τις πλημμύρες(οι φωτογραφία είναι σημερινή από την περιοχή του Διαβατού).
Χρησιμοποιώντας τα τρακτέρ τους και τα μηχανήματα τους, προσπαθούν να αντλήσουν τα νερά και να τα απομακρύνουν από τα χωράφια τους,αφού η στάθμη του νερού ξεπερνάει το μισό μέτρο.
Απογοητευμένοι από τις τιμές σε επιτραπέζια ροδάκινα, νεκταρίνια και συμπύρηνα, τώρα κινδυνεύουν να χάσουν όχι μόνο την παραγωγή τους αλλά και τα δέντρα τους, αφού παραμονεύει ο κίνδυνος να ξεραθούν.
Αν είχαν γίνει αντιπλημμυρικά έργα και σωστή συντήρηση τους, δεν θα υπήρχε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες σήμερα και μάλιστα χωρίς να τους παρέχεται ουδεμία βοήθεια από τις αρχές.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Σκέφτομαι να καλλιεργήσω Καρύδια: Τι να προσέξω?
- Νοσοκομειακοί γιατροί Ημαθίας: 28 Φλεβάρη: Με γνήσια συνείδηση για πραγματική ανατροπή!
- Διαβήτης: Επιστήμονες ανέπτυξαν «γενετικό διακόπτη» για τη θεραπεία του
- Πώς αλλάζει η κλιματική αλλαγή τις επενδυτικές προτεραιότητες ESG των επιχειρήσεων
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη & Kinsen: Εκπαιδευτικά Σεμινάρια Οδηγικής Συμπεριφοράς "In Motion for Safety"