Αλλαγές για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο συμπύρηνο ροδάκινο και τους σπόρους σποράς
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τροποποιητικές αποφάσεις για τη συνδεδεμένη ενίσχυση των συμπύρηνων ροδάκινων προς χυμοποίηση καθώς και για τη χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης σχετικά με την παραγωγή σπόρων σποράς.
Για να ήταν έως τώρα ο παραγωγός συμπύρηνων ροδάκινων δικαιούχος της συνδεδεμένης ενίσχυσης (16,5 ευρώ / ανά στρέμμα περίπου) θα έπρεπε να παραδίδει προς χυμοποίηση 600 κιλά / στρέμμα, κάτι το οποίο ήταν σχεδόν αδύνατο ,εκτός αν υπήρχαν ζημιές στην παραγωγή (χαλαζόπτωση, βροχοπτώσεις, ασθένειες κ.α.) με συνέπεια να είναι ελάχιστοι οι δικαιούχοι παραγωγοί.
Με την παρακάτω τροποποιητική απόφαση γίνεται γνωστό ότι η απαιτούμενη ποσότητα που οφείλει να οδηγήσει στην χυμοποίηση ο παραγωγός συμπύρηνων ροδάκινων θα ανέρχεται από το 2019 στα 300 κιλά /στρέμμα.
Επίσης σχετικα με τους σπόρους σποράς , στη διαδικασία χορήγησης προστίθεται ότι από το έτος αιτήσεων 2019 η έκταση αναφοράς καθορίζεται σε 43920 στρέμματα.
Παρακάτω αναλυτικά η τροποποιητικές αποφάσεις



Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Επίσκεψη Χατζηδάκη στην Πέλλα: Λύση για την αποζημίωση των κερασιών και μήλων
- TAFE: Τα νέα ινδικά τρακτέρ της Γ. ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ (Βίντεο 2026: Μέρος 1ο)
- Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο 27 έως 30 Απριλίου | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Ανακοίνωση - Κάλεσμα στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς
- Ο ΥφΑΑΤ, Γιάννης Ανδριανός στα εγκαίνια του 11ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στο Ηράκλειο Κρήτης











