Αλλαγές για τη συνδεδεμένη ενίσχυση στο συμπύρηνο ροδάκινο και τους σπόρους σποράς
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τροποποιητικές αποφάσεις για τη συνδεδεμένη ενίσχυση των συμπύρηνων ροδάκινων προς χυμοποίηση καθώς και για τη χορήγηση της συνδεδεμένης ενίσχυσης σχετικά με την παραγωγή σπόρων σποράς.
Για να ήταν έως τώρα ο παραγωγός συμπύρηνων ροδάκινων δικαιούχος της συνδεδεμένης ενίσχυσης (16,5 ευρώ / ανά στρέμμα περίπου) θα έπρεπε να παραδίδει προς χυμοποίηση 600 κιλά / στρέμμα, κάτι το οποίο ήταν σχεδόν αδύνατο ,εκτός αν υπήρχαν ζημιές στην παραγωγή (χαλαζόπτωση, βροχοπτώσεις, ασθένειες κ.α.) με συνέπεια να είναι ελάχιστοι οι δικαιούχοι παραγωγοί.
Με την παρακάτω τροποποιητική απόφαση γίνεται γνωστό ότι η απαιτούμενη ποσότητα που οφείλει να οδηγήσει στην χυμοποίηση ο παραγωγός συμπύρηνων ροδάκινων θα ανέρχεται από το 2019 στα 300 κιλά /στρέμμα.
Επίσης σχετικα με τους σπόρους σποράς , στη διαδικασία χορήγησης προστίθεται ότι από το έτος αιτήσεων 2019 η έκταση αναφοράς καθορίζεται σε 43920 στρέμματα.
Παρακάτω αναλυτικά η τροποποιητικές αποφάσεις
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Με επιτυχία στέφθηκαν οι 3οι αγώνες ορεινού δρόμου, ΠΙΕΡΙΔΕΣ ΜΟΥΣΕΣ 2025, που έλαβαν χώρα στα Ριζώματα Ημαθίας
- Θεοδώρα Τζάκρη: «Καταρρέει η κτηνοτροφία: Απόλυτη αποτυχία στην αντιμετώπιση της ευλογιάς»
- MUNDIAL 2026 (Προκριματικά/Αφρική)-FIFA: Αφαίρεση τριών βαθμών στη Νότια Αφρική
- ΓΕΩΤ.Ε.Ε.: Η ελληνική κτηνοτροφία και η ευλογιά των αιγοπροβάτων
- Όλα έτοιμα για το Thessaly AgriBusiness Forum 2025