Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ροδακινιές και νεκταρινιές στην Πελοπόννησο (φωτογραφίες)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο νομό Λακωνίας, καλλιεργούνται υπερ-πρώιμες και πρώιμες ποικιλίες ροδάκινων και νεκταρινιών με το κλίμα της περιοχής να είναι κατάλληλο για αυτή την επιλογή των προαναφερθέντων καλλιεργειών.
Η "Ημαθιώτικη Γη" επικοινώνησε με παραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι μας ανέφεραν ότι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ασθενειών όπως του εξώασκου και η συγκομίδη των υπερ-πρώιμων ποικιλιών όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, θα ξεκινήσει περίπου στις αρχές του Μάη, σε αντίθεση με την περσινή σεζόν που τα πρώτα νεκταρίνια συγκομίστηκαν την τελευταία βδόμαδα του Απρίλη.
Επίσης όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, οι υπερ-πρώιμες ποικιλίες βρίσκονται στο στάδιο του καρπίδιου ενώ οι πρώιμες ποικιλίες στην πτώση του κάλυκα.



Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Συνάντηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ, Σταύρου Καφούνη, με την Δόμνα Μιχαηλίδου – Στόχος η πρώτη αυξημένη καταβολή voucher πριν από τα Χριστούγεννα
- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής
- ΥΠΑΑΤ: Ξεκίνησε ο «Διάλογος με την παραγωγή»
- Ανάκληση προϊόντος «ΠΟΣΙΜΟ ΤΖΕΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΑΛΟΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ»










