Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι ροδακινιές και νεκταρινιές στην Πελοπόννησο (φωτογραφίες)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Στην Πελοπόννησο και συγκεκριμένα στο νομό Λακωνίας, καλλιεργούνται υπερ-πρώιμες και πρώιμες ποικιλίες ροδάκινων και νεκταρινιών με το κλίμα της περιοχής να είναι κατάλληλο για αυτή την επιλογή των προαναφερθέντων καλλιεργειών.
Η "Ημαθιώτικη Γη" επικοινώνησε με παραγωγούς της περιοχής, οι οποίοι μας ανέφεραν ότι δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα ασθενειών όπως του εξώασκου και η συγκομίδη των υπερ-πρώιμων ποικιλιών όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, θα ξεκινήσει περίπου στις αρχές του Μάη, σε αντίθεση με την περσινή σεζόν που τα πρώτα νεκταρίνια συγκομίστηκαν την τελευταία βδόμαδα του Απρίλη.
Επίσης όπως μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, οι υπερ-πρώιμες ποικιλίες βρίσκονται στο στάδιο του καρπίδιου ενώ οι πρώιμες ποικιλίες στην πτώση του κάλυκα.



Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν από σήμερα 7 έως τις 11 Σεπτεμβρίου από ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Μ. Σχοινάς για επιζωοτίες : «Όσο η κρίση συνεχίζεται, η στήριξη συνεχίζεται – Όταν έρθει η στιγμή της ανασύστασης, θα είμαστε ήδη έτοιμοι»
- Η ποιοτική εκπαίδευση δεν χρειάζεται να είναι απρόσιτη
- Με εκδήλωση μαγειρικής και τη μεγάλη συναυλία των «1550» κορυφώνεται σήμερα το «Naoussa Street Food Festival – Wine Edition 2026»
- Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Η πρωτογενής παραγωγή και οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν καμία αξία για τους κυβερνώντες










