Οι πρώτες ανθισμένες ροδακινιές και νεκταρινιές της χώρας μας - Για οψιμότητα κάνουν λόγο οι παραγωγοί
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Με ροδακινοπαραγωγούς από την Πελλοπόνησο και συγκεκριμένα από τη Σκάλα Λακωνίας επικοινώνησε σήμερα η "Ημαθιώτικη Γη".
Όπως είναι γνωστό η παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών στην προαναφερθείσα περιοχή, ξεκινάει νωρίτερα από ότι στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία.

Όπως ανέφεραν οι παραγωγοί, έχουν κάνει ήδη δύο ψεκασμούς για την καταπολέμιση της ασθένειας του εξώασκου, καθώς τα δέντρα βρίσκονται στο στάδιο της ανθοφορίας (περίπου 30%-40% ανάλογα και τις ποικιλίες) και αναμένεται τις επόμενες μέρες να εφαρμόσουν και ψεκασμό για τον Θρίπα και την μονίλια.
Αξιοσημείωτο αναφοράς λόγω της έλλειψης βροχοπτώσεων είναι ότι οι παραγωγοί αναγκάστηκαν να ποτίσουν τα δέντρα τους μέσα στο μήνα Γενάρη, όπως επίσης και ότι σε σχέση με πέρυσι η ανθοφορία παρουσιάζει 5-10 μέρες οψιμότητα.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Γιορτή ροδάκινου στο Διαβατό Ημαθίας - Μια βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση και τον πρωτογενή τομέα
- Opta: Η ελληνική Super League 27o πιο ισχυρό πρωτάθλημα στον κόσμο
- Νέο ΟΠΣ e-ΕΦΚΑ: Σε παραγωγική λειτουργία το υποσύστημα ληξιπρόθεσμων οφειλών του Κ.Ε.Α.Ο. από 10 Αυγούστου 2026
- Τάσος Μπαρτζώκας: Διευκόλυνση για τους αγρότες στην έκδοση του ψηφιακού δελτίου αποστολής
- Απόκτησε το Πιστοποιητικό Αγγλικών σου σε μόλις 2 Μήνες – Ταχύρρυθμα Τμήματα στην Easy Education










