Εν αναμονή των πορισμάτων και πληρωμών των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ οι παραγωγοί σε Ημαθία και Πέλλα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις των αγροτών, οι οποίοι βρίσκονται εδώ και καιρό σε αναμονή της καταβολής του 65% των αποζημιώσεων που έχουν να λαμβάνουν, μετά και την απόφαση που πάρθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΑ (Η προκαταβολή ήταν 70%).
Πρόκειται για ζημιές που προκλήθηκαν από τις καιρικές συνθήκες στις καλλιέργειες των αγροτών από τις αρχές του προηγούμενου έτους και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βέροιας, δεν έχει καταστεί δυνατό, να ολοκληρωθεί η διαδικασία αποπληρωμής του μεγαλύτερου ποσοστού των πληγέντων παραγωγών.
Στο τραπέζι των προτάσων από την πλευρά των αγροτών υπήρξε ο συμψηφισμός και οι προκαταβολές με κανένα από τα δύο αιτήματα να ικανοποιούνται από την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ.
Διανύοντας την τελευταία εβδομάδα του Φεβρουαρίου εχούν σταλεί σε όρισμένα χωριά της Ημαθίας και Πέλλας πορίσματα στους παραγωγούς, χωρίς ωστόσο όπως μας επεσήμαναν αρκετοί από αυτούς δεν έχουν καταφέρει να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές έτσι ώστε να καταστούν δικαιούχοι.
Το επόμενο δεκαπενθήμερο αναμένεται να αποσταλλούν πορίσματα που θα αφορούν αρκετά μεγάλο αριθμό δικαιούχων παραγωγών, καθώς και έως τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με πληροφορίες μας και η πληρωμή από τον ΕΛΓΑ.
Επίσης, θέμα συζήτησης των αγροτών, είναι και αν θα δοθεί παράταση της καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών καθότι η καταληκτική ημερομηνία είναι η 31 Μαρτίου 2020.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2025
- Λάρισα: Κλήσεις για απολογία σε αγροτοσυνδικαλιστές για τις κινητοποιήσεις στη Γυρτώνη
- Ινούλα: Πολύτιμη για τις παθήσεις των πνευμόνων και της αναπνευστικής οδού
- Φυτοπροστασία στην Ελιά
- Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων παρέμβασης Π3-73-1.1: «Έργα Υποδομών Εγγείων Βελτιώσεων» - Δράση 2: «Έργα ταμίευσης και αρδευτικών δικτύων για νέα έργα υποδομών εγγείων βελτιώσεων»