Παγετός έπληξε την Ιταλία - Φόβοι για εκτεταμένες ζημιές σε ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια, ακτινίδια, βερίκοκα (Φωτογραφικό υλικό)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Έντονη ανησυχία επικρατεί στο αγροτικό κόσμο της Ιταλίας καθώς από το βράδυ της 23ης Μαρτίου έως και τις πρώτες πρωϊνές ώρες τις 24ης Μαρτίου 2020, υπήρξε απότομη πτώση των θερμοκρασιών, που έπεσαν κάτω από το μηδέν (μεταξύ -4 και -7 βαθμών για περισσότερο από δέκα ώρες) προκαλώντας εκτεταμένους παγετούς στους αγρούς που καλλιεργούνται από βορρά προς νότο της χώρας, με μεγάλες ζημιές στα φρούτα( Ροδάκινα, νεκταρίνια, ακτινίδια, βερίκοκα, κεράσια, δαμάσκηνα κ.α) και τα λαχανικά.

Ωστόσο καλύτερη εικόνα για το μέγεθος των ζημιών θα έχουν τις επόμενες μέρες.
Προβληματισμός εκφράζεται και για περίπου 50 δισεκατομμύρια μέλισσες που βρίσκονται στην Ιταλική επικράτεια και έχουν εξαπατηθεί από τη ζέστη, βγαίνοντας από τις κυψέλες και κινδυνεύοντας να υποστούν σοβαρές συνέπειες.
Δείτε φωτογραφικό υλικό που ανέβασαν στα social media παραγωγοί







πηγή φωτογραφίας : ravenna24ore.it
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο 17 Νοεμβρίου έως 21 Νοεμβρίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Ο Γιάννης Ανδριανός στα εγκαίνια των εκθέσεων PHILOXENIA-HOTELIA και Food & Drinks 2025 by Detrop στη Θεσσαλονίκη
- Αγροτικά νέα - ΟΠΕΚΕΠΕ: Στις 14 οι προφυλακίσεις για εγκληματική οργάνωση - Στους 40 οι κατηγορούμενοι
- Ανακοίνωση της ΠΚΜ για την έναρξη του προγράμματος ενεργητικής επιτήρησης της λύσσας
- Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Forum PortAbility Βόλου











