Υπόσχεση του Υφυπουργού Εργασίας για απλούστερη διαδικασία μετάκλησης των αλλοδαπών εργατών γης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Απλοποίηση της διαδικασίας μετάκλησης αλλοδαπών εποχικών εργατών γης, υποσχέθηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, σε εκπροσώπους από την Ομοσπονδία Δενδροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας και τη Διεπαγγελματική Οργάνωση Πυρηνοκάρπων, κατά την συνάντηση που είχαν στο υπουργείο, την Τετάρτη (24/1).
Ο κ. Μάκης Αντωνιάδης, πρόεδρος του ενιαίου συλλόγου αγροτών Νάουσας και μέλος στην Ομοσπονδία Δενδροκαλλιεργητών, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «η προσπάθεια θα έχει στόχο με ένα χαμηλό παράβολο (της τάξης των 50 ευρώ) να γίνεται η μετάκληση των εργατών γης, οι οποίοι θα αναγράφονται στο βιβλίο προσωπικού και στη συνέχεια οι αγρότες θα πηγαίνουν στα κατά τόπους υποκαταστήματα ΕΦΚΑ για να πληρώνουν τις εισφορές».
Επίσης, στη συνάντηση δόθηκαν από τον υφυπουργό διευκρινήσεις επί του νέου Κανονισμού ασφάλισης του ΕΦΚΑ
Πηγή:agrotypos.gr/
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2025
- Λάρισα: Κλήσεις για απολογία σε αγροτοσυνδικαλιστές για τις κινητοποιήσεις στη Γυρτώνη
- Ινούλα: Πολύτιμη για τις παθήσεις των πνευμόνων και της αναπνευστικής οδού
- Φυτοπροστασία στην Ελιά
- Παράταση προθεσμίας υποβολής αιτήσεων παρέμβασης Π3-73-1.1: «Έργα Υποδομών Εγγείων Βελτιώσεων» - Δράση 2: «Έργα ταμίευσης και αρδευτικών δικτύων για νέα έργα υποδομών εγγείων βελτιώσεων»