Ιταλία: Πρωιμότητα και προβλήματα στην φετινή παραγωγή ροδάκινων και νεκταρινιών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Για πρωιμότητα 15 τουλάχιστον ημερών στο στάδιο της ανθοφορίας κάνουν λόγο οι Ιταλοί σε ορισμένες ποικιλίες ροδάκινων και νεκταρινιών.
Επίσης γίνεται αναφορά στις λίγες ώρες που είχαμε κρύο το φετινό χειμώνα, γιατί προφανώς δεν έχει συμπληρωθεί ο απαιτούμενος για την καλλιέργεια αριθμός, κάτι που τους κάνει να ανησυχούν για μείωση της παραγωγής καθώς τα άνθη φαίνεται να είναι πολύ λιγότερα σε σύγκριση με την περσινή χρονιά.
Το παραπάνω πρόβλημα που δείχνει να δημιουργείται, γίνεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί από τους παραγωγούς, οι οποίοι επιλέγουν να αφήνουν περισσότερα κλαδιά κατά το κλάδεμα.
Οι μειωμένες βροχοπτώσεις οδήγησαν σε λειψυδρία και αυτό αποτελεί ακόμη ένα πρόβλημα, το οποίο οι Ιταλοί παραγωγοί πιστεύουν ότι θα επηρεάσει την φετινή παραγωγή αφού θα έχει άμεσο αντίκτυπο και στην ποιότητα των καρπών.
freshplaza
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Επαφές της Ρεάλ με τον εκπρόσωπο του Γιλντίζ
- «Εξωστρεφής Γεωργία»: Ψηφιακά εργαλεία για μια πιο δυναμική και ανταγωνιστική ελληνική αγροδιατροφή
- ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑΣ: 2ετής προετοιμασία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις
- Αθ. Καββαδάς στη Βουλή: Πάνω από 213 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των κτηνοτρόφων που επλήγησαν από ζωονόσους
- Υποχρεωτικό για Κάθε Επιχείρηση: Απόκτησε Τώρα τη Βεβαίωση Τεχνικού Ασφαλείας!











