Δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ οι λεπτομέρειες για το Σύστημα Παροχής Αγροτικών Συμβουλών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης οι λεπτομέρειες σχετικά με την εφαρμογή του Συστήματος Παροχής Συμβουλών σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Πάνω σε αυτή θα στηριχθεί η προκήρυξη του Μέτρου 2 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, που θα έχει προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ περίπου.
Στόχος του εν λόγω προγράμματος είναι η παροχή συμβουλών σε γεωργούς, προκειμένου να βελτιώσουν τις επιδόσεις των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων ή επιχειρήσεων.
Όπως αναφέρει η απόφαση, οι γεωργικές συμβουλές επιδιώκουν την εκπλήρωση των στόχων τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.
Έχουν τη δυνατότητα να διαφοροποιούνται και να προσαρμόζονται στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της κάθε Περιφέρειας, λαμβάνοντας υπ' όψη, μεταξύ άλλων, στόχους και πολιτικές που αποτυπώνονται στις Στρατηγικές Έξυπνης Εξειδίκευσης των Περιφερειών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η NEUROPUBLIC ανανεώνει πλήρως το gaiaTRAP, το σύστημα ψηφιακής παρακολούθησης του δάκου της ελιάς
- Φροντιστήρια Πουκαμισάς Βέροια Κέντρο: Από την Α΄ Λυκείου μέχρι τις Πανελλήνιες, η σωστή προετοιμασία χτίζεται βήμα βήμα, με σωστή καθοδήγηση
- Μήνυμα Πρόεδρου Εμπορικού Συλλόγου Βέροιας για τις εκλογές της 24 ης Σεπτεμβρίου
- ΠΚΜ : Παράταση εφαρμογής της υποχρεωτικής δήλωσης συγκομιδής ελαιοκάρπου έως την 1η Οκτωβρίου 2027
- Στο 17,2% η βιολογική γεωργία στην Ελλάδα - Μόλις στο 11% στην ΕΕ










