Η Γαλλία θέλει οι αγρότες να καθορίζουν τις τιμές των προϊόντων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Η Γαλλική κυβέρνηση εξετάζει νέους νόμους με σκοπό την εξισορρόπηση των αναγκών των αγροτών και των αναγκών των εμπόρων λιανικής πώλησης και καταναλωτών, βλέποντας ότι οι παραγωγοί της χώρας δυσκολεύονται να επιβιώσουν λόγω των χαμηλών τιμών πώλησης των προϊόντων.
Ο Υπουργός Γεωργίας της χώρας, Stéphane Travert, πρότεινε να παρθούν μέτρα αποκατάστασης μιας "δίκαιης τιμής".
Να υποχρεώνονται οι λιανοπωλητές να πωλούν προϊόντα διατροφής με ανώτερο κέρδος 10% της τιμής της αγοράς τους.
Να δημιουργηθεί ένας δείκτης τιμών με βάση το κόστος παραγωγής, συν ένα περιθώριο για τους αγρότες, το οποίο θα ήταν η βάση της τιμής που καταβάλλεται από το σούπερ μάρκετ στους προμηθευτές του. Αυτό θα αντιστρέψει αποτελεσματικά την τρέχουσα λογική της αγοράς, όπου ο αγοραστής καθορίζει το ποσό που είναι διατεθειμένο να πληρώσει.
Να είναι υποχρεωμένα τα εστιατόρια να χρησιμοποιούν τουλάχιστον 20% βιολογικά συστατικά και 50% συστατικά που θεωρούνται υψηλότερης ποιότητας έως το 2022.
Άραγε θα μπορούσε να προταθεί από δικούς μας, έλληνες Υπουργούς, μια σειρά τέτοιων μέτρων;
Πηγή:euronews.com
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥπΑΑΤ Κώστας Τσιάρας: Θα πάρουμε οποιοδήποτε μέτρο για να στηρίξουμε τον αγροτικό κόσμο
- Βέροια: Βιωματικό εργαστήρι από τους ψυχολόγους του «Βοήθεια στο σπίτι»
- Εκδήλωση στη Βέροια με θέμα: «Σύγχρονα εργαλεία βιωσιμότητας των επιχειρήσεων: Η απάντηση στις προσδοκίες των νέων και τις προκλήσεις του τόπου μας»
- Εγκαίνια του «Πρότυπου Εργαστηρίου Εκπαίδευσης Τεχνιτών Γεωργικών Μηχανημάτων “Παύλος Κοντέλλης”
- Ερώτηση Τζάκρη για τις αστοχίες και την απώλεια πόρων στο πρόγραμμα αναβάθμισης των χιονοδρομικών κέντρων του Ταμείου Ανάκαμψης











