Η Γαλλία θέλει οι αγρότες να καθορίζουν τις τιμές των προϊόντων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Η Γαλλική κυβέρνηση εξετάζει νέους νόμους με σκοπό την εξισορρόπηση των αναγκών των αγροτών και των αναγκών των εμπόρων λιανικής πώλησης και καταναλωτών, βλέποντας ότι οι παραγωγοί της χώρας δυσκολεύονται να επιβιώσουν λόγω των χαμηλών τιμών πώλησης των προϊόντων.
Ο Υπουργός Γεωργίας της χώρας, Stéphane Travert, πρότεινε να παρθούν μέτρα αποκατάστασης μιας "δίκαιης τιμής".
Να υποχρεώνονται οι λιανοπωλητές να πωλούν προϊόντα διατροφής με ανώτερο κέρδος 10% της τιμής της αγοράς τους.
Να δημιουργηθεί ένας δείκτης τιμών με βάση το κόστος παραγωγής, συν ένα περιθώριο για τους αγρότες, το οποίο θα ήταν η βάση της τιμής που καταβάλλεται από το σούπερ μάρκετ στους προμηθευτές του. Αυτό θα αντιστρέψει αποτελεσματικά την τρέχουσα λογική της αγοράς, όπου ο αγοραστής καθορίζει το ποσό που είναι διατεθειμένο να πληρώσει.
Να είναι υποχρεωμένα τα εστιατόρια να χρησιμοποιούν τουλάχιστον 20% βιολογικά συστατικά και 50% συστατικά που θεωρούνται υψηλότερης ποιότητας έως το 2022.
Άραγε θα μπορούσε να προταθεί από δικούς μας, έλληνες Υπουργούς, μια σειρά τέτοιων μέτρων;
Πηγή:euronews.com
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Χανιά: Λαγάνα 70 κιλών παρασκεύασε φούρνος
- Τσιάρας από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας: Διασφάλιση ανθεκτικότητας και στήριξη των Ευρωπαίων αγροτών για βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο
- Τσαβδαρίδης: «Στις ρίζες της παράδοσής μας βρίσκουμε τον δρόμο για το μέλλον» – Παρουσία σε Πλατύ, Αλεξάνδρεια και Ασώματα
- Παρουσία του Τάσου Μπαρτζώκα στην ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου της Μονής Παναγίας Δοβρά
- Νέοι Γεωργοί: Αναρτήθηκε από το ΥΠΑΑΤ η τροποποιητική απόφαση για δράσεις κατάρτισης











