Επιστολή στους βουλευτές Ν.Πιερίας απέστειλε ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Αγροτικά Νέα
Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Πιερίας, με αφορμή την μείωση των ποσών που χορηγούνται στους δικαιούχους Μελισσοκόμους για την Αντικατάστασταση κυψελών και την Νομαδική Μελισσοκομία απέστειλε σχετική επιστολή στους βουλευτές της ΠΕ Πιερίας, με το παρακάτω περιεχόμενο.
Αξιότιμοι βουλευτές/ βουλεύτριες του Ν. Πιερίας,
Βαίνουν μειούμενες οι ενισχύσεις που χορηγούνται στους δικαιούχους μελισσοκόμους, μέσω των «Δράσεων Μελισσοκομίας» που αφορούν την αντικατάσταση κυψελών και την ενίσχυση της νομαδικής μελισσοκομίας. Και αυτό έρχεται να προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα εξαίρεση του κλάδου της Μελισσοκομίας από τους οικονομικά πληττόμενους κλάδους από τον COVID -19.
Παραθέτουμε τα στοιχεία των προηγούμενων ετών, που δυστυχώς αποδεικνύουν ότι η Ελληνική Μελισσοκομία διανύει κρίσιμη για το μέλλον της περίοδο.
Οι Υπουργικές αποφάσεις του ΥΠΑΑΤ των τριών τελευταίων ετών επαληθεύουν την αγωνία μας:
• Υ.Α. 28/08/2020 Αρ. Πρωτ. 457/235730. Αντικατάσταση κυψελών 16,50 ΕΥΡΩ ανά κυψέλη, Νομαδική μελισσοκομία 3,44 ΕΥΡΩ ανά κυψέλη.
• Υ.Α. 06/09/2019 Αρ. Πρωτ. 550/221267. Αντικατάσταση κυψελών 18,34 ΕΥΡΩ ανά κυψέλη, Νομαδική μελισσοκομία 4,17 ΕΥΡΩ ανά κυψέλη.
• Υ.Α. 31/07/2018 Αρ. Πρωτ. 653/107123. Αντικατάσταση κυψελών 20,00 ΕΥΡΩ ανά κυψέλη, Νομαδική μελισσοκομία 4,78 ΕΥΡΩ ανά κυψέλη.
Κατά εξαίρεση η ενίσχυση για τους μελισσοκόμους των μικρών νησιών από 1,2 εκ. ευρώ το 2018, αυξήθηκε σε 1,8 εκ. ευρώ το 2020.
Οι μελισσοκόμοι της Πιερίας καταθέτουν την ανησυχία τους για τις δυσάρεστες συνέπειες που θα έχουν οι ψαλιδισμένες ενισχύσεις προς τον κλάδο μας.
Σας ευχαριστούμε προκαταβολικά για το ενδιαφέρον σας.
Αναμένουμε την έμπρακτη στήριξή σας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΑΡΗΣ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ: Για ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες ενός άψογα εκτελεσμένου σχεδίου εξόντωσης
- Άγγελος Τόλκας: Κολλούν τα έργα για χρόνια και μετά πανηγυρίζουν που… τα ξεκόλλησαν
- Χρήστος Κέλλας: Η φυτοπροστασία αποτελεί ασπίδα για την αγροτική παραγωγή και τη βιωσιμότητα της ελληνικής γεωργίας
- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ITB Berlin 2026
- Μειώθηκαν κατά 75.000 οι εργαζόμενοι στα αγροτικά επαγγέλματα











