Η καλλιέργεια που δεν απαιτεί φυτοφάρμακα και αποφέρει πάνω από 5000 ευρώ το στρέμμα (Βίντεο)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Το αποκαλούν φρούτο "Θαύμα", η συγκομιδή των καρπών γίνεται με τίναγμα των δέντρων ή θάμνων, έχει ευεργητικές ιδιότητες, πρόκειται για μια καλλιέργεια με μηδαμινά έξοδα καθώς δεν απαιτείται η εφαρμογή ψεκασμών με φυτοφάρμακα.
Είναι πολύ ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή με αντοχές στους παγετούς λόγω και της οψιμότητας της ανθοφορίας (Τέλη Απριλίου) και δεν επηρεάζεται καθόλου από τις έντονες βροχοπτώσεις.
Επίσης το φρούτο είναι πολύ εύκολο στη συγκομιδή , γεγονός που δεν απαιτεί πολλά εργατικά χέρια.

Ρεπορτάζ : Βοργιάδης Χρήστος
Η καλλιέργεια feijoa αποδίδει πάνω από 1 τόνο το στρέμμα αποφέροντας σημαντικά κέρδη στον παραγωγό, αφού πωλείται σε τιμές ανά κιλό 5 ευρώ και άνω, άρα ξεπερνάει τις 5000 ευρώ το στρέμμα.
Η IMATHIOTIKIGI.GR βρέθηκε σε κτήμα όπου καλλιεργούνται δέντρα που παράγουν καρπούς feijoa στην περιοχή της Ημαθίας και συγκεκριμένα στο χωριό Ζερβοχώρι, με τον παραγωγό κ. Γιώργο Ουζουνίδη να αναφέρει αναλυτικά τις καλλιεργητικές φροντίδες που απαιτούνται και το πόσο αποδοτική είναι η καλλιέργεια.
Feijoa φρούτα κ. Γιώργος τηλ. 6936854914

Δείτε περισσότερα αγροτικά νέα
Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί - Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ανακοίνωση Διεύθυνσης Κτηνιατρικής Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας - Eνημέρωση για τον αφθώδη πυρετό
- Αυτή είναι η Ράγιο Βαγιεκάνο, η αντίπαλος της ΑΕΚ
- ΥΠΑΑΤ: Σε ισχύ τα μέτρα για τον αφθώδη πυρετό στη Λέσβο – Τι προβλέπεται για ζώα, γάλα, κρέας, ζωικά υποπροϊόντα και ζωοτροφές
- Παρέμβαση της ΠΟΓΕΔΥ στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ για την τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας
- Ο ΥφΑΑΤ Γιάννης Ανδριανός στο 8ο Διεθνές AgriBusiness Forum