Η καλλιέργεια που δεν απαιτεί φυτοφάρμακα και αποφέρει πάνω από 5000 ευρώ το στρέμμα (Βίντεο)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
Το αποκαλούν φρούτο "Θαύμα", η συγκομιδή των καρπών γίνεται με τίναγμα των δέντρων ή θάμνων, έχει ευεργητικές ιδιότητες, πρόκειται για μια καλλιέργεια με μηδαμινά έξοδα καθώς δεν απαιτείται η εφαρμογή ψεκασμών με φυτοφάρμακα.
Είναι πολύ ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή με αντοχές στους παγετούς λόγω και της οψιμότητας της ανθοφορίας (Τέλη Απριλίου) και δεν επηρεάζεται καθόλου από τις έντονες βροχοπτώσεις.
Επίσης το φρούτο είναι πολύ εύκολο στη συγκομιδή , γεγονός που δεν απαιτεί πολλά εργατικά χέρια.
Ρεπορτάζ : Βοργιάδης Χρήστος
Η καλλιέργεια feijoa αποδίδει πάνω από 1 τόνο το στρέμμα αποφέροντας σημαντικά κέρδη στον παραγωγό, αφού πωλείται σε τιμές ανά κιλό 5 ευρώ και άνω, άρα ξεπερνάει τις 5000 ευρώ το στρέμμα.
Η IMATHIOTIKIGI.GR βρέθηκε σε κτήμα όπου καλλιεργούνται δέντρα που παράγουν καρπούς feijoa στην περιοχή της Ημαθίας και συγκεκριμένα στο χωριό Ζερβοχώρι, με τον παραγωγό κ. Γιώργο Ουζουνίδη να αναφέρει αναλυτικά τις καλλιεργητικές φροντίδες που απαιτούνται και το πόσο αποδοτική είναι η καλλιέργεια.
Feijoa φρούτα κ. Γιώργος τηλ. 6936854914
Δείτε περισσότερα αγροτικά νέα
Περισσότερα στο βίντεο που ακολουθεί - Μην ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στο κανάλι μας στο youtube
Πολυμέσα
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Με επιτυχία στέφτηκε το webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής Οινοποίησης»
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Δαμασκηνιά
- Κινητοποίηση των αγροτών στον κόμβο Ε65 για ΟΠΕΚΕΠΕ, άρδευση και ευλογιά των αιγοπροβάτων
- ΔΕΥΑΒ για το νερό της Βέροιας: Ήταν και είναι απολύτως ασφαλές και είναι ένα από τα καλύτερα νερά στην Ελλάδα
- Χρ.Κέλλας από Φλώρινα: Υπεύθυνες οι Περιφέρειες για την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας και την υγειονομική ταφή των ζώων