Σκέφτεσαι να καλλιεργήσεις Φουντούκια? Δες νέες ποικιλίες από τα φυτώρια Δανιηλίδης!
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Καλλιέργειες
ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΑ ΔΕΝΔΡΥΛΛΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑΣ ΔΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ COLURNA ( Χωρίς παραφυάδες). Πιστοποιημένα φυτά για συμβατική και δενδρώδη καλλιέργεια.
Ποικιλίες:
- TONDA DI GIFFONI (ΙΤΑΛΙΑ): Είναι ποικιλία με μεσαίο μέγεθος καρπού και μετρίου στρογγυλού σχήματος, το βάρος της είναι περίπου 2,5gr. Ωριμάζει νωρίς το Σεπτέμβριο και οι επικονιαστές αυτής της ποικιλίας είναι tonda gentile romana.
- TONDA GENTILE DELLE LANGHE (ΙΤΑΛΙΑ): Είναι ποικιλία με μεσαίο μέγεθος καρπού και σχήμα μέτριου στρογγυλού σχήματος και το βάρος της είναι περίπου 2,6gr. Ωριμάζει προς τα τέλη Αυγούστου και οι επικονιαστές αυτής της ποικιλίας είναι η camponica και cosford.
- TONDA GENTILE ROMANA (ΙΤΑΛΙΑ): Είναι ποικιλία με μεσαίο μέγεθος καρπού και σχήμα μέτριου στρογγυλού σχήματος και το βάρος της είναι περίπου 2,7gr. Επικονιαστής αυτής της ποικιλίας είναι η tonda di giffoni.
- ENNIS (ΗΠΑ): Τα φουντούκια της ποικιλίας Ένις ξεχωρίζουν για το μεγάλο μέγεθος και για την εξαιρετική τους γεύση.
Είναι ιδανική ποικιλία για την αγορά των καρπών με κέλυφος και προορίζεται κυρίως για νωπή κατανάλωση.
Βάρος καρπού: 3,1g - 4,6g
Ποσοστό βάρους της ψίχας 43-46% σε σχέση με το βάρος του κελύφους
Συνοπτικά:
- Σχήμα καρπού: Ωοειδές
- Μέγεθος καρπού: Μεγάλο
- Τάση ανάπτυξης: Μέση Πλαγιόκλαδη
- Παραγωγικότητα: Μεγάλη
- Παραγωγή / Βλαστική ανάπτυξη: Μεγάλη
ΦΥΤΩΡΙΑ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ
Διαθέσιμα από Δεκέμβριο 2023
Για περισσότερες πληροφορίες
Τηλ. 2332043331
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Καθηγητής Δενδροκομίας Παν. Θεσσαλίας Γ. Νάνος για παραμορφωμένα ροδάκινα και καλλιέργεια Ιπποφαούς (Βίντεο)
- Ο ΥφΑΑΤ, Γιάννης Ανδριανός στα εγκαίνια της 28ης Έκθεσης Αγροτουρισμού στην Επίδαυρο
- Πιο κερδοφόρο από ποτέ? Νέες ποικιλίες με προοπτικές στο Βερίκοκο!
- Ποδόσφαιρο: Βελτιωμένη και πειστική η ΑΕΚ, 4-1 την Μπέρσχοτ
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη φιστικιά | Αγροτικά νέα και ειδήσεις IMATHIOTIKIGI.GR