Έρευνα σχετικά με τις γνώσεις, απόψεις και τους τρόπους πρόληψης από τσιμπήματα τσιμπουριών και τα νοσήματα που αυτοί μεταδίδουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Αγαπητοί μας αναγνώστες,
παρακαλούμε αφιερώστε 10-12 λεπτά από το χρόνο σας για τη συμπλήρωση του παρακάτω ερωτηματολογίου. Η συμμετοχή σας είναι εθελοντική και ΑΝΩΝΥΜΗ. Σκοπός του είναι η καταγραφή των γνώσεων (τι γνωρίζω;), απόψεων (τι πιστεύω;) και των τρόπων πρόληψης (τι κάνω στην πράξη;) που σχετίζονται με τα τσιμπήματα τσιμπουριών και τα νοσήματα που μεταδίδονται από αυτά στους ανθρώπους. Εστιάζει σε ομάδες πληθυσμού με έντονη υπαίθρια δραστηριοποίηση κατά τη διάρκεια του ελεύθερου τους χρόνου (κυνηγούς, ορειβάτες, ορεινούς ποδηλάτες/δρομείς, αναβάτες Motocross, ορεινούς κατασκηνωτές, συλλέκτες μανιταριών/τρούφας κ.α) ή λόγω επαγγέλματος σχετικού με την ύπαιθρο (πχ. δασολόγοι, γεωπόνοι, γεωργοί, κτηνοτρόφοι, υλοτόμοι/έμποροι ξυλείας, μελισσοκόμοι) καθώς οι παραπάνω θεωρούνται ομάδες υψηλής επικινδυνότητας για έκθεση σε τσιμπήματα τσιμπουριών και τα νοσήματα που αυτοί μεταδίδουν.
Προϋποθέσεις συμμετοχής: ενήλικοι μόνιμοι κάτοικοι των Δήμων Βέροιας, Νάουσας και Έδεσσας, οι οποίοι ανήκουν στις παραπάνω ομάδες έντονης υπαίθριας δραστηριοποίησης
Σας ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή!
Το ερωτηματολόγιο μπορείτε να το βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://forms.gle/ebptacgWphaNwA4U8
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Εκπαίδευση για ελαιοπαραγωγούς, ελαιοτριβείς και τυποποιητές, στους Δήμους Ιεράπετρας και Αρχανών – Αστερουσίων
- Το Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης στη ΒΙΒΟΝ
- ΚΕΟΣΟΕ: «Περιμένοντας την επανεκκίνηση» +32% στις πτωχεύσεις αμπελουργικών εκμεταλλεύσεων: «υπάρχουν όλο και περισσότερες εκκλήσεις απόγνωσης από αμπελουργούς - οινοποιούς»
- Τζάκρη: «Σοβαρός κίνδυνος κατάρρευσης των επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης στον αγροδιατροφικό τομέα - Ανάγκη άμεσης παράτασης υλοποίησης τους»
- Δυναμική παρουσία της Ser.mac στη Freskon 2026 με επίκεντρο την καινοτομία











