Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με Σίμο Κεδίκογλου για την Κτηνοτροφία
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης συναντήθηκε τις προηγούμενες ημέρες με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σ. Κεδίκογλου, με τον οποίο και συζήτησαν σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες κτηνοτρόφους, καθώς και τις λεπτομέρειες για το νέο καθεστώς συνδεδεμένων ενισχύσεων στην κτηνοτροφία.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από το διεθνές κύμα ακρίβειας που πλήττει και τη χώρα μας, καθώς ο Βουλευτής μετέφερε στον Υφυπουργό την αγωνία των κτηνοτρόφων της Πέλλας που βλέπουν το κόστος παραγωγής τους να εκτοξεύεται, αφού τόσο οι ζωοτροφές, όσο και η ενέργεια και τα υπόλοιπα έξοδα δεν σταματούν την ανοδική πορεία των τιμών τους.
Ο Λάκης Βασιλειάδης ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια στήριξης του κλάδου, εντός των κοινοτικών κανονισμών, ώστε «να διαφυλάξουμε πρωτίστως το πλεονέκτημά μας ως χώρα, που δεν είναι άλλο από την ποιότητα των προϊόντων μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Ο Βουλευτής υποστήριξε πως η συνεχιζόμενη αύξηση του κόστους παραγωγής μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη επιμέλειας, με αποτέλεσμα η ποιότητα της παραγωγής να μην είναι η συνηθισμένη και οι συνέπειες μακροπρόθεσμα να είναι δύσκολα αναστρέψιμες.
Ο Λάκης Βασιλειάδης τόνισε πως η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου για στήριξη των κτηνοτρόφων με επιδότηση ύψους 7% επί του τζίρου του πρώτου τριμήνου 2022 είναι μια ενθαρρυντική εξέλιξη, ωστόσο θα πρέπει από τώρα να εξεταστεί η προοπτική και οι δυνατότητες επέκτασης του μέτρου.
Ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον Βουλευτή πως βούληση της Κυβέρνησης είναι η πραγματική στήριξη του κλάδου, στο μέγιστο βαθμό που αυτό είναι εφικτό εντός των κοινοτικών πλαισίων, απέναντι σε ένα πρωτοφανές διεθνές φαινόμενο. Ο κ. Κεδίκογλου έδειξε ότι γνωρίζει καλά πως ο Έλληνας κτηνοτρόφος πλήττεται εδώ και χρόνια, αλλά ειδικά το τελευταίο έτος η πίεση είναι μεγαλύτερη. Οι δύο άντρες συμφώνησαν πως η κτηνοτροφία είναι ένας κλάδος ύψιστης σημασίας για την ελληνική οικονομία και πως πρέπει να δοθεί η απαραίτητη προσοχή ώστε να μην χαθεί η δυναμική της.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Οριοθετήθηκε η φωτιά στην Καλλικράτεια Χαλκιδικής, σε εξέλιξη στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης και το Κιλκίς
- Ανδριανός: Η διατήρηση της παρέκκλισης του ελάχιστου ορίου ολικών στερολών για τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα Κορωνέικης συνιστά ιδιαίτερα θετική εξέλιξη για την ελληνική ελαιοκομία
- Συνεταιρισμοί για έναν ειρηνικό κόσμο
- Ανδριανός: Με απόφαση του Υπουργού Μαργαρίτη Σχοινά συστήνεται Επιστημονική Ομάδα Εργασίας για το Ελληνικό Μέλι και τα Μελισσοκομικά Προϊόντα
- Αθανάσιος Καββαδάς στη Βουλή: Πιλοτικό πρόγραμμα 1,5 εκατ. ευρώ για τον λαγοκέφαλο










