Μεγάλη πυρκαγιά σε αγρόκτημα στην Ελβετία - Σκοτώθηκαν περισσότερες από 500 αγελάδες και μοσχάρια
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Περισσότερα από 500 ζώα, κυρίως αγελάδες και μοσχάρια, σκοτώθηκαν όταν ξέσπασε μια τεράστια πυρκαγιά σε αγρόκτημα, στην κοινότητα Μποτένς της δυτικής Ελβετίας, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ένας άνθρωπος που κατοικούσε στο κτίριο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς, αγνοείται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας του καντονιού Βο.
Όταν έφτασαν στο σημείο οι πυροσβέστες, οι ιδιοκτήτες κατάφεραν να βγάλουν από τον στάβλο καμιά πενηνταριά από τα ζώα του κοπαδιού, καθώς και μερικά αγροτικά μηχανήματα που φυλάσσονταν στον ίδιο χώρο.
Οι αρχές ενημερώθηκαν για την πυρκαγιά γύρω στις 03.35 (ώρα Ελλάδας) και στην περιοχή έσπευσε μεγάλος αριθμός πυροσβεστικών οχημάτων με δύναμη 60 πυροσβεστών.
Ένας γείτονας που μίλησε στον ενημερωτικό ιστότοπο «24 Heures» είπε ότι «άκουγε τα ζώα να μουγκανίζουν τη νύχτα, ήταν φριχτό».
Κάποια από τα ζώα υπέστησαν πολύ σοβαρά εγκαύματα ή δηλητηριάστηκαν από τους καπνούς και χρειάστηκε να τους γίνει ευθανασία.
Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνώνται.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥΠΑΑΤ: Ψηφιοποιημένα όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για τους ελέγχους - Πάγια και σύννομη η ανακύκλωση αρχείων του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Μεγάλη Διάκριση για την Πρωτοβουλία για το Παιδί στην Ημέρα Εθελοντισμού της ΑΒ Βασιλόπουλος
- Απάντηση ΥΠΑΑΤ σε δημοσιεύματα του Τύπου για την ευλογιά
- Ευρώπη: Η ηλιακή ενέργεια κυριότερη πηγή ηλεκτρισμού τον Ιούνιο
- Παράδοση Θεριζοαλωνιστικής Μηχανής New Holland CX 8.70 στο Δρέπανο Κοζάνης | Δες τα χαρακτηριστικά της! (Βιντεο)