Το ΑΚΚΕΛ χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Με ευκαιρία την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος, ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας, Βάκης Τσιομπανίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ελληνίδες, Έλληνες,
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα γάλακτος, θέλω να αναγνωρίσω την ακούραστη προσπάθεια και τη συνεισφορά των Ελλήνων κτηνοτρόφων στην παραγωγή γάλακτος υψηλής ποιότητας και ως αυτούς στους οποίους οφείλεται ο "λευκός χρυσός" της χώρας που ονομάζεται φέτα. Ως πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), είναι τιμή μου να στηρίζω την προσπάθεια αυτή και τους ανθρώπους αυτούς.
Σήμερα, όμως, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια διπλή πρόκληση: την μη προστασία της φέτας στο εξωτερικό, τις παράνομες Ελληνοποιήσεις στο εσωτερικό αλλά και την μείωση της τιμής στον παραγωγό. Είναι απαράδεκτο οι κτηνοτρόφοι μας να λαμβάνουν όλο και λιγότερα για το προϊόν τους, ενώ οι τιμές των γαλακτοκομικών στα ράφια των σούπερ μάρκετ αυξάνονται συνεχώς. Σήμερα η τιμή αιγοπρόβειου γάλακτος είναι 20 σεντς κάτω του κόστους παραγωγής. Απαιτούμε δίκαιη αμοιβή για τους παραγωγούς μας και την αυστηρή προστασία των ΠΟΠ προϊόντων μας, όπως η φέτα, η οποία αποτελεί σύμβολο της ελληνικής γαστρονομίας. Η ποιότητα και η παράδοση δεν πρέπει να υποβαθμίζονται στο βωμό του κέρδους. Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Γάλακτος, καλώ όλους τους Έλληνες να στηρίξουν τους τοπικούς παραγωγούς, επιλέγοντας προϊόντα που σέβονται την εργασία και την παράδοση της χώρας μας και τον τίμιο ιδρώτα των Ελλήνων κτηνοτρόφων».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Π.Ε. Ημαθίας: Παράταση ισχύος αποφάσεων παραχώρησης χρήσης εκτάσεων του Ελληνικού Δημοσίου στην περιοχή ΕΛΟΣ ΚΛΕΙΔΙΟΥ
- "'Εφυγε" από τη ζωή σε ηλικία 59 ετών ο Στέφανος Μπορμπόκης - Βαρύ πένθος στο ελληνικό ποδόσφαιρο
- Ιεροσόλυμα: Ολοκληρώθηκε η τελετή Αφής του Αγίου Φωτός
- ΥφΑΑΤ, Μ. Λαζαρίδης: Το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε τη στήριξη των κτηνοτρόφων που πλήττονται από τον αφθώδη πυρετό
- Έναρξη της 22ης Εμβολιαστικής Εκστρατείας των Κόκκινων Αλεπούδων για το Πρόγραμμα Επιτήρησης και Καταπολέμησης της Λύσσας











