Να πριμοδοτηθεί με ένα έξτρα κονδύλι η φύτευση Ακακίας ζητούν οι Μελισσοκόμοι της Ροδόπης | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Την επιστολή του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ροδόπης, με την οποία εκφράζεται η αγωνία για το μέλλον των μελισσοκόμων και της παραγωγής μελιού στη χώρα μας φέρνουν με αναφορά τους στη Βουλή οι Βουλευτές Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και της Νέας Αριστεράς Ιλχάν Αχμέτ και Οζγκιούρ Φερχάτ.
Οι δύο βουλευτές ζητούν από την κυβέρνηση την στήριξη των παραγωγών μελιού, καθώς η παραγωγή μελιού έχει σημαντική μείωση, υπολογίζεται περίπου στο 70% και οι παραγωγοί δεν έχουν την απαιτούμενη στήριξη από το κράτος. Όπως επισημαίνουν κινδυνεύει όχι μόνο η οικονομική βιωσιμότητα του κλάδου αλλά και η διατροφική ασφάλεια, η οικολογική ισορροπία και η βιοποικιλότητα της χώρας μας.
Επιπλέον, οι Μελισσοκόμοι της Ροδόπης ζητούν από την Περιφέρεια και από τις αρμόδιες υπηρεσίες σαν ανταποδοτικό μέτρο για την καταστροφή των βοσκοτόπων που εκμεταλλευόντουσαν τα μελισσοσμήνη από την φονική πυρκαγιά του 2023 να πριμοδοτηθεί με ένα έξτρα κονδύλι στην δράση δάσωσης γεωργικών γαιών, όπως προβλέπεται στο Στρατηγικό Σχέδιο της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής 2023 -2027 η φύτευση Ακακίας ώστε να φυτευτούν τα συγκεκριμένα δέντρα που είναι ένα άρτιο εκμεταλλεύσιμο φυτό για την μέλισσα, προκειμένου να ισοσταθμίσει την απώλεια των φυτών από την πυρκαγιά του 2023.
Πηγή: ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Το Renault Trucks D κατακτά βαθμολογία 4 αστέρων από τον Euro NCAP και λαμβάνει τη διάκριση CitySafe
- Κυκλική οικονομία στο χωράφι: Πώς τα αγροτικά υπολείμματα επιστρέφουν στη γη
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Παράδοση 10 νέων τρακτόρων Renault Trucks στο Πυροσβεστικό Σώμα
- Ανδριανός στο Ilia Forum στην Ηλεία: Σταθερό ζητούμενο η σύνδεση της παραγωγής με τον τουρισμό, του πολιτισμού με την επιχειρηματικότητα και της τοπικής ταυτότητας με την καινοτομία
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Σύλληψη 42χρονου στα Τέμπη για παραβίαση των μέτρων










