Στις 4-5 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο Μεσογειακής Υδατοκαλλιέργειας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργανώνει, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Αλιείας για τη Μεσόγειο (GFCM) του FAO και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 2ο Περιφερειακό Συνέδριο Μεσογειακής Υδατοκαλλιέργειας. Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 4 και 5 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο Candia Maris.
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας στις 9.00 π.μ. της Τετάρτης. Μετέχουν εκπρόσωποι από 31 κράτη, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και εκπρόσωποι από διεθνείς οργανισμούς.
Το συνέδριο, που συμπίπτει με την επέτειο των 10 ετών από το πρώτο Περιφερειακό Συνέδριο Υδατοκαλλιέργειας στο Μπάρι της Ιταλίας, εστιάζει στην προώθηση στρατηγικών που συνδυάζουν περιβαλλοντική ευθύνη και οικονομική ευημερία. Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στη βιωσιμότητα και ανθεκτικότητα του τομέα της υδατοκαλλιέργειας, αναδεικνύοντάς την ως έναν από τους βασικούς μοχλούς ανάπτυξης για τη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο.
Η εκδήλωση αποτελεί ορόσημο για τη διαμόρφωση πολιτικών που ενισχύουν τον τομέα της υδατοκαλλιέργειας και συμβάλλουν στην επισιτιστική ασφάλεια, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ανάπτυξη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Με επιτυχία στέφτηκε το webinar της Επιχειρησιακής Ομάδας E.O.ΟΙΝΟΣ, με τίτλο: «Μέθοδος Παραγωγής Μη Οινοπνευματικής Οινοποίησης»
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Δαμασκηνιά
- Κινητοποίηση των αγροτών στον κόμβο Ε65 για ΟΠΕΚΕΠΕ, άρδευση και ευλογιά των αιγοπροβάτων
- ΔΕΥΑΒ για το νερό της Βέροιας: Ήταν και είναι απολύτως ασφαλές και είναι ένα από τα καλύτερα νερά στην Ελλάδα
- Χρ.Κέλλας από Φλώρινα: Υπεύθυνες οι Περιφέρειες για την εφαρμογή των μέτρων βιοασφάλειας και την υγειονομική ταφή των ζώων