Ενισχύσεις De minimis σχεδιάζει να δώσει στους κτηνοτρόφους το ΥΠΑΑΤ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Ενισχύσεις De minimis σχεδιάζει να δώσει στους κτηνοτρόφους το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως αποκάλυψε χθες ο υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασίλης Κόκκαλης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του δημοσιογράφου, παρουσιαστή της εκπομπής «Θεσσαλική Γη» του «Astra tv» κ. Χρήστου Αθανασιάδη.
Πιο αναλυτικά ο κ. Κόκκαλης ανέφερε πως «είναι γεγονός ότι η κτηνοτροφία αντιμετωπίζει ένα σοβαρό θέμα με την τιμή γάλακτος των παραγωγών. Μπορεί να επιλύσαμε πολλά προβλήματα στην κτηνοτροφία, όμως η τιμή παραγωγού παραμένει χαμηλή και ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε δίπλα στους κτηνοτρόφους και να σταθούμε έμπρακτα. Γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό να υπάρξει μέσω De minimis, έκτακτη οικονομική στήριξη στους κτηνοτρόφους, ειδικά τώρα που έχει περισσότερο ανάγκη ο κτηνοτρόφος». Μπορεί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης να μην θέλησε να δώσει συγκεκριμένα νούμερα αυτής της οικονομικής στήριξης, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής, στο σχεδιασμό είναι να δοθούν περίπου 30 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, ο κ. Κόκκαλης αναφέρθηκε και στο θέμα των ελέγχων στο γάλα, επισημαίνοντας ότι σε 10-15 ημέρες θα υπάρξει ΚΥΑ, στην οποία θα προβλέπονται έλεγχοι από την προέλευση του γάλακτος μέχρι τα συστατικά της φέτας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «οι έλεγχοι θα είναι μεθοδικοί, συντονισμένοι και προς όλες τις κατευθύνσεις, σε όλη την αλυσίδα», ενώ ένα τμήμα αυτής της απόφασης θα αφορά στις ποινές, οι οποίες θα αυστηροποιηθούν.
ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ, ΝΕΑ ΚΑΠ
* Αναφορικά με το θέμα της οριοθέτησης περιοχών με φυσικούς περιορισμούς, εκτός των ορεινών, ο κ. Κόκκαλης ανέφερε πως αποτελεί υποχρέωση της χώρας μας. Ωστόσο, όλοι οι αγροτικοί φορείς, οι δήμοι και ο κάθε ενδιαφερόμενος, μπορούν και πρέπει να καταθέσουν τεκμηριωμένα τις απόψεις τους και να αντικρούσουν επιστημονικά το πόρισμα της επιτροπής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού βρισκόμαστε σε διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης.
*Τέλος, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισήμανε ότι από τη Λάρισα θα ξεκινήσει πραγματική διαβούλευση για τη νέα ΚΑΠ μετά το 2020, τονίζοντας ότι στα χωριά θα γίνει η διαβούλευση, από κάτω προς τα πάνω και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα αυτός ο διάλογος και η διαβούλευση.
Πηγή:eleftheria.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Η Kinsen Βραβεύθηκε από την ICAP CRIF ως True Leader 2024
- Υπεγράφη η παραγγελία για 23 νέα τρένα - Ιδιωτική επένδυση 308 εκ. ευρώ - Υλοποίηση έως το 2027
- Η πολύτιμη συμβολή του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Λάρισας στη διαχείριση της ευλογιάς
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: 450.233 ζώα έχουν θανατωθεί - 1.985 τα κρούσματα σε όλη τη χώρα
- Κίνηση των οχημάτων προς την Αθήνα από δύο λωρίδες και από τρεις προς τη Θεσσαλονίκη στα διόδια των Μαλγάρων











