Δύο νέοι απολυμαντικοί σταθμοί στη Χαλκιδική για το ζωικό κεφάλαιο
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Δύο νέους απολυμαντικούς σταθμούς εγκατέστησε η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης της βιοασφάλειας και της προστασίας του ζωικού κεφαλαίου.
Οι σταθμοί, οι οποίοι λειτουργούν από χθες, 1 Οκτωβρίου, βρίσκονται:
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών, επί της πρώτης παράπλευρης οδού μετά τον κόμβο Λακκώματος (200 μέτρα πριν το πρατήριο καυσίμων Shell).
Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Πολυγύρου, ένα χιλιόμετρο πριν τη διασταύρωση Αγίας Αναστασίας - Γαλαρινού (πριν το μνημείο του Καπετάν Χάψα).
Λειτουργούν καθημερινά από τις 07:00 έως τις 14:00 και απευθύνονται σε κτηνοτρόφους, βυτία μεταφοράς γάλακτος, φορτηγά μεταφοράς ζωοτροφών, καθώς και σε οχήματα μεταφοράς ζώντων ζώων. Μετά την ολοκλήρωση της απολύμανσης, χορηγείται σχετική βεβαίωση.
Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής καλεί όλους τους διερχόμενους επαγγελματίες του κλάδου να απολυμαίνονται σχολαστικά, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της ευλογιάς και άλλων επιζωοτιών.
Ενημέρωση για μέτρα βιοασφάλειας
Tο Εργαστήριο Μικροβιολογίας και Λοιμωδών Νοσημάτων του Τμήματος Κτηνιατρικής του Α.Π.Θ. ανέλαβε την πρωτοβουλία και διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης Βιοασφάλειας, τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025, ώρα 12:00 μέσω πλατφόρμας Zoom.
Σύνδεσμος συμμετοχής Zoom Meeting:
https://authgr.zoom.us/j/93249031864
ID: 932 4903 1864
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Η πρωτογενής παραγωγή και οι ανθρώπινες ζωές δεν έχουν καμία αξία για τους κυβερνώντες
- ΠΟΓΕΔΥ: ΥπΑΑΤ υπό στρατιωτική διοίκηση – σήμερα στην ΚΑΠ να περιμένουμε ΟΥΚ, Rafale και “Ασπίδα του Αχιλλέα”;
- ΑΑΔΕ: Εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Φορολογικών Διαδικασιών και Εξυπηρέτησης (ΚΕΦΟΔΕ) Θεσσαλονίκης
- Τάσος Μπαρτζώκας : 2,3 εκατ. ευρώ για τη νέα γέφυρα στη Νάουσα – Μια σημαντική διεκδίκηση γίνεται πράξη
- ΕΛΓΑ: Καταβολή 5 εκ ευρώ ως προκαταβολή για ζημίες στο φυτικό κεφάλαιο από τις πυρκαγιές του 2024










