Φλώρινα: Απαγόρευση αλιείας πέστροφας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Ξεκίνησε η περίοδος απαγόρευσης αλιείας της πέστροφας από 1η Νοεμβρίου 2025 μέχρι 15η Φεβρουαρίου 2026 σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος αλιείας της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της ανωτέρω χρονικής περιόδου απαγορεύεται σε όλες τις λίμνες και τα ποτάμια της επικράτειας η αλιεία πέστροφας με κάθε μέσο.
Η απαγόρευση αλιείας στα ιχθυοτρόφα ύδατα είναι επιβεβλημένη για την προστασία της αναπαραγωγής της πέστροφας, την αποτροπή πιθανού κινδύνου καταστροφής των ιχθυοαποθεμάτων και την διατήρηση των άγριων πληθυσμών.Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.1740/87 όπως τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του Ν. 2040/1992 και ισχύει.Ο έλεγχος τήρησης της απαγόρευσης διενεργείται από τις κατά τόπους Αστυνομικές και Δασικές Αρχές.Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τμήμα Ζωικής Παραγωγής, Αλιείας, Μελισσοκομίας και Σηροτροφίας, της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Φλώρινας, στο τηλέφωνο 2385350542.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Οι ροδακινιές πεθαίνουν: Αδιέξοδο για τους αγρότες του κάμπου της Βέροιας με το κράτος απών
- Καλωσορίστε στις καινοτόμες λύσεις του μέλλοντος με τη Massey Ferguson στην Agritechnica 2025
- «Χρυσές Μέλισσες»: Ανοιχτή πρόσκληση σε συγγραφείς και νέους δημιουργούς για συμμετοχή στο διαγωνισμό συγγραφής
- Ολοκληρώθηκε το έργο Αγροτικής Οδοποιίας στα Αγροκτήματα Μακροχωρίου, Ταγαροχωρίου, Λαζοχωρίου, Πατρίδας και Αγ. Μαρίνας του Δήμου Βέροιας
- Θερμοκήπια και στέγαστρα φυτικής παραγωγής: Ανακοίνωση Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας ΠΚΜ για την Παρέμβαση Π3-73-2.9











