Νέα εμφάνιση αρκούδας στη Λευκοπηγή Κοζάνης – Καταγγελία για επίθεση σε οικόσιτα ζώα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Ανησυχία προκαλούν στους κατοίκους της Λευκοπηγής Κοζάνης οι επανειλημμένες εμφανίσεις αρκούδας στην περιοχή, με νέο περιστατικό να καταγράφεται, σύμφωνα με καταγγελία κατοίκου, το περασμένο Σάββατο, κατά τις βραδινές ώρες. Όπως αναφέρεται, η αρκούδα φέρεται να εισήλθε σε χώρο με οικόσιτα πτηνά, στην περιοχή «Μελίσσια», και να επιτέθηκε σε κοτόπουλα.
Σύμφωνα με κατοίκους της Λευκοπηγής, τα περιστατικά εμφάνισης της αρκούδας το τελευταίο διάστημα έχουν φτάσει περίπου τα δέκα, με το άγριο ζώο να μπαίνει σε αυλές κατοικιών και σε αγροκτήματα. Όπως καταγγέλλουν, έχουν καταγραφεί επιθέσεις σε οικόσιτα ζώα, ενώ δεν είναι λίγες οι ζημιές που έχουν προκληθεί σε οπωροφόρα δέντρα και καλλιέργειες, γεγονός που εντείνει την ανησυχία των κατοίκων και την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων.

Για το συμβάν ενημερώθηκαν αμέσως το Δασαρχείο και οι αρμόδιες υπηρεσίες, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση και να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες ενέργειες. Οι κάτοικοι εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για τη συχνότητα των εμφανίσεων της αρκούδας κοντά στον οικισμό, επισημαίνοντας ότι, όπως υποστηρίζουν, έχουν σημειωθεί επανειλημμένες απώλειες οικόσιτων ζώων.
Παράλληλα, ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων για την προστασία τόσο των κατοίκων όσο και των περιουσιών τους, καθώς και την εφαρμογή δράσεων που θα αποτρέψουν την προσέγγιση της αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές. Το Δασαρχείο καλεί τους πολίτες, σε περίπτωση εμφάνισης αρκούδας, να αποφεύγουν κάθε προσπάθεια προσέγγισης ή εκδίωξης του ζώου και να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για το Αμπέλι | Αγροτικά νέα και ειδήσεις IMATHIOTIKIGI.GR
- ΑΑΔΕ-ΔΕΟΣ: Φρένο σε παράνομα συμπληρώματα διατροφής στην Αττική – Φοροδιαφυγή άνω των 200.000 ευρώ
- Οι συνεταιρισμοί στο επίκεντρο της νέας ευρωπαϊκής στρατηγικής για την ύπαιθρο
- Επίσκεψη της Συντονίστριας του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα και της Γραμματείας Εθελοντισμού της ΝΔ στην Ημαθία
- Λάκης Βασιλειάδης: «Ανάγκη παράτασης στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την επιδότηση λιπασμάτων»










