Εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά του κρέατος
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Εντατικοποιούνται, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, οι έλεγχοι στην αλυσίδα εμπορίας του κρέατος. Με την πλήρη εφαρμογή της υπ’ αριθ. 1384/41923/2018 (ΦΕΚ 1127 Β΄) Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η οποία αφορά την ιχνηλασιμότητα και την επισήμανση του κρέατος από το σφαγείο μέχρι και τα σημεία λιανικής πώλησης, συνιστώνται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα κλιμάκια ελέγχου εκ μέρους των αρμόδιων υπηρεσιών (ΔΑΟΚ, ΕΦΕΤ και ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) για τη συμμόρφωση της αγοράς, σύμφωνα με τις διατάξεις.
Τα κλιμάκια είναι επιφορτισμένα με τη διενέργεια ελέγχων στις επιχειρήσεις εμπορίας ζώων, τα σφαγεία, τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, τα κρεοπωλεία κ.λπ. για τη συμμόρφωση από μέρους τους με όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την προαναφερθείσα ΚΥΑ (υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης, εγγραφή στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Άρτεμις» κ.λπ.).
Η εντατικοποίηση των επισήμων ελέγχων θα συμβάλει άμεσα: 1) στη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων, 2) στην πάταξη των παράνομων ελληνοποιήσεων στην αγορά, 3) στην προστασία του καταναλωτικού κοινού από την παραπλάνηση και 4) στην προστασία από τις αθέμιτες πρακτικές που, ιδιαίτερα τις περιόδους των γιορτών, έβρισκαν πρόσφορο έδαφος.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Αίτημα της ΕΘΕΑΣ για παράταση Σχεδίων Βελτίωσης
- Τα άκουσε για τα καλά ο ΥφΑΑΤ Γιάννης Ανδριανός από εξαγριωμένους Σερραίους αγρότες στην SEREXPO
- Τραγωδία: Νεκρός 56χρονος από πυροβολισμό 42χρονου - Θεώρησε πως ήταν αγριογούρουνο
- Αποτελέσματα-Μέτρο 23 «Έκτακτη προσωρινή στήριξη ρευστότητας στους γεωργούς, που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές, μετά την 1η Ιανουαρίου 2024»
- Επιχειρηματίες από την Ινδία επισκέπτονται την Ζυθοποιία “Βεργίνα”