11η ΓΙΟΡΤΗ «ΒΟΣΚΟΥ ΚΑΙ ΤΥΡΙΟΥ» ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Για 11η συνεχόμενη χρονιά στα Ζωνιανά, την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 οι βοσκοί και οι τυροκόμοι της Κρήτης «γιορτάζουν».
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι φορείς της περιοχής, «σας περιμένουμε με χαρά για να σας δείξουμε από κοντά το μεγαλύτερο κεφαλοτύρι στον κόσμο. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, σε μια γιορτή θεσμό για τον τόπο μας, οι βοσκοί του χωριού διέθεσαν το γάλα και οι τυροκόμοι επιμελήθηκαν και φρόντισαν ώστε να ωριμάσει στις καλύτερες συνθήκες αυτό το «θηρίο».
Μουσικοχορευτικά θα μας διασκεδάσουν τα συγκροτήματα του Θανάση Μαυρόκωστα και του Στέλιου Πατελάρου, όπως και οι νέοι καλλιτέχνες του χωριού.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία της Κοινότητας Ζωνιανών με τους φορείς του χωριού , την Περιφέρειας Κρήτης , υπό την αιγίδα του Δήμου Μυλοποτάμου, τη συνδρομή του Ομίλου της Κρήτη TV και των σχολών Kappa Studies της οικογένειας Καλαθάκη.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα επιμεληθεί ο Στέλιος Μαλτεζάκης».
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Χανιά: Λαγάνα 70 κιλών παρασκεύασε φούρνος
- Τσιάρας από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας: Διασφάλιση ανθεκτικότητας και στήριξη των Ευρωπαίων αγροτών για βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα σε ευρωπαϊκό επίπεδο
- Τσαβδαρίδης: «Στις ρίζες της παράδοσής μας βρίσκουμε τον δρόμο για το μέλλον» – Παρουσία σε Πλατύ, Αλεξάνδρεια και Ασώματα
- Παρουσία του Τάσου Μπαρτζώκα στην ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου της Μονής Παναγίας Δοβρά
- Νέοι Γεωργοί: Αναρτήθηκε από το ΥΠΑΑΤ η τροποποιητική απόφαση για δράσεις κατάρτισης











