Τοποθέτηση πινακίδων απαγόρευσης αλιείας στον Τριπόταμο
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Κτηνοτροφία
Ο σύλλογος «Φίλοι του ποταμού Τριπόταμου Βέροιας» σε συνεργασία με το Τμήμα Αλιείας Ημαθίας Π.Ε. Ημαθίας και τον Υδροβιολογικό Σταθμό Πέλλας του ΥΠΑΑΤ, προχώρησε στην τοποθέτηση απαγορευτικών πινακίδων αλιείας κατά μήκος του ρου του ποταμού Τριπόταμου.
Η τοποθέτηση των πινακίδων έχει στόχο την ενημέρωση του ευρέως κοινού για την προστασία της άγριας πέστροφας. Οι πληθυσμοί του είδους φθίνουν με ραγδαίους ρυθμούς την τελευταία 15ετία με σοβαρό κίνδυνο εξαφάνισης.
Η εξαφάνιση κορυφαίων καταναλωτών στα υδάτινα οικοσυστήματα συνδέεται άρρηκτα με την υγεία των ίδιων των οικοσυστημάτων αλλά και του ευρύτερου περιβάλλοντος στο οποίο διαβιεί και ο άνθρωπος έχοντας προεκτάσεις και στη δική του υγεία.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Απάντηση Ενωτικής Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ημαθίας στην επιτροπή Βιομηχανικού Ροδάκινου της ΕΘΕΑΣ
- ΑΑΔΕ: Επιστροφή άνω των 21,7 εκ.ευρώ Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου σε 82.392 δικαιούχους
- Καταστροφές από τον καύσωνα σε φασόλια αλλά και καλλιέργειες με καλαμπόκια, τριφύλλια και πατάτες στην Καστοριά
- Καλός ο Ολυμπιακός, νίκησε 3-0 τη Νόριτς
- Εξισωτική Αποζημίωση 2025: Με 236 εκατ. ευρώ η Πρόσκληση