ΕΛΓΑ - Πληρωμή Αποζημιώσεων, ύψους 44.823.307,35 ευρώ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πληρωμές
Μετά από συνεργασία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά και του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, επισπεύθηκαν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων συνολικού ύψους 44.823.307,35 ευρώ σε 14.527 δικαιούχους παραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον “Παγετό της Άνοιξης 2021” αλλά και για ζημίες εξ ’αιτίας άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων.
Οι αποζημιώσεις καταβάλλονται την Πέμπτη 10η Μαρτίου 2022 από τον ΕΛ.Γ.Α.
Με την πληρωμή αυτή σχεδόν ολοκληρώνεται η εξόφληση των οφειλόμενων αποζημιώσεων, για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, οι οποίες προκλήθηκαν εντός του έτους 2021.
Ο Οργανισμός με κατεπείγουσες διαδικασίες τόσο ως προς την ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου όσο και την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των αγροτών, με ταχύτητα, ακρίβεια και δικαιοσύνη.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Να αποζημιωθούν οι κερασοπαραγωγοί της Π.Ε. Λάρισας για τον παγετό του 2025 στο προανθικό στάδιο - Επιστολή Κουρέτα σε Τσιάρα
- Συλλαλητήριο για τα Τέμπη στη Θεσσαλόνικη: Μαζική συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων στη συγκέντρωση για τα τρία χρόνια
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 2 Μαρτίου έως 6 Μαρτίου
- Τελική παράταση έως τις 13 Μαρτίου για την ανανέωση εγγραφής στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών (ΜΕΝΟ)
- Τσαβδαρίδης: Ο κλάδος της αρτοποιίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας











