Μεγάλη βδομάδα η πληρωμή κοινοτικών ενισχύσεων σε κτηνοτρόφους - Πότε καταβάλλονται οι αποζημιώσεις στους Θεσσαλούς
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πληρωμές
Εντός τους δεύτερου 15νθήμερου του Ιουλίου θα γίνει η καταβολή των αποζημιώσεων στους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας, οι οποίοι επλήγησαν από τη θεομηνία «Ντάνιελ», όπως τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Κελέτσης σε συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων και Κτηνοτρόφων Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Συζητήθηκε επίσης το θέμα πληρωμής των κοινοτικών ενισχύσεων, με τον κ. Κελέτση να τονίζει ότι τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων εντός της Μεγάλης Εβδομάδας, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του ΥΠΑΑΤ.
Στάθηκαν στα ζητήματα που υπάρχουν αναφορικά με το Μέτρο 5.2, το οποίο αφορά την πλήρη και δωρεάν αντικατάσταση ζωικού κεφαλαίου αλλά και την εξ ολοκλήρου δωρεάν ανακατασκευή σταβλικών εγκαταστάσεων και αποκατάσταση εξοπλισμού, με τον αρμόδιο υφυπουργό να ζητά από την Ομοσπονδία να καταθέσει τις προτάσεις της.
Τέλος, οι δυο πλευρές αναφέρθηκαν στο θέμα των ελέγχων τόσο στην φέτα όσο και στα αμνοερίφια κατά την τρέχουσα περίοδο του Πάσχα και τα προβλήματα που υπάρχουν από την έλλειψη κτηνιάτρων.
Οι κτηνοτρόφοι σημείωσαν μεταξύ άλλων ότι η άμεση λύση των προβλημάτων αποτελεί μονόδρομο για την επιβίωση του κλάδου.
Από την πλευρά του ο κ. Κελέτσης, τόνισε ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται τόσο στην φέτα όσο και στα αμνοερίφια.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Φαινόμενο «Ξερές Βέργες» σε Ροδάκινα και άλλες καλλιέργειες - Συνάντηση Λάκη Βασιλειάδη με τον ΥπΑΑΤ
- Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Το Πάρτυ για τα 70 Χρόνια της Απόλλων
- ΠΟΓΕΔΥ: Οι «ν-τροπολογίες» της νύχτας συνεχίζονται με λεία το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
- Δωρεάν Ταχύρρυθμα Θερινά Τμήματα Πληροφορικής για εφήβους και ενηλίκους
- Ερώτηση Τζάκρη προς τον ΥπΑΑΤ για την εκτίμηση της ζημιάς στην κερασοκαλλιέργεια εξαιτίας των βροχοπτώσεων











