Υπ. Εσωτερικών: 11,25 εκατ. ευρώ στους δήμους για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πληρωμές
Πόρους ύψους 11.250.000 ευρώ διαθέτει το Υπουργείο Εσωτερικών για την άμεση υλοποίηση δράσεων αντιμετώπισης της λειψυδρίας σε Δήμους, Δημοτικές Επιχειρήσεις και Συνδέσμους Ύδρευσης - Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) της χώρας, στο πλαίσιο του Τομεακού Προγράμματος Ανάπτυξης του Υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας ΙΙ»
Στην Πρόσκληση, την οποία υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, καλούνται οι παραπάνω φορείς, να υποβάλουν προτάσεις, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν για έργα με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας μέσω της βελτίωσης του επιπέδου διαχείρισης των υδάτων και των υποδομών παροχής πόσιμου νερού.
Ειδικότερα, με την παρούσα πρόσκληση χρηματοδοτούνται αποκλειστικά οι παρακάτω δράσεις:
- Ανόρυξη νέων ή αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων.
- Υπηρεσία παροχής αφαλατωμένου νερού μέσω ενοικίασης συστημάτων αφαλάτωσης.
Κάθε δυνητικός δικαιούχος έχει δικαίωμα υποβολής μίας μόνο πρότασης μέχρι του ποσού των 150.000 ευρώ.
Διευκρινίζεται ότι οι Δήμοι των Περιφερειών Ιονίων Νήσων, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου, που εξαιρούνται από την παρούσα πρόσκληση, θα χρηματοδοτηθούν από αντίστοιχη δράση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Συγκαλλιέργεια χειμερινών σιτηρών - ψυχανθών - Ποια τα πλεονεκτήματα
- Τις επόμενες μέρες καταβάλλονται 69.713.818,94 ευρώ σε 83.119 δικαιούχους - Δείτε ποιους αφορούν
- Ευχετήριο μήνυμα Κώστα Καλαϊτζίδη προς τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Λάζαρο Τσαβδαρίδη
- Αντιμετώπιση παγετού με εφαρμογή ζεόλιθου - Πότε πρέπει να ψεκάσουμε για καλύτερα αποτελέσματα
- Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν τη παραμονή των ζιζανιοκτόνων στο έδαφος;