Αποζημιώσεις AD HOC στα μήλα Ροδοχωρίου Ημαθίας: Αποκατάσταση των αδικιών ζητούν οι αγρότες
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πληρωμές
Προβληματισμός και αγανάκτηση επικρατεί σε αρκετούς παραγωγούς του Ροδοχωρίου Ημαθίας καθώς και με έκπληξη διαπίστωσαν ότι τα χρήματα του προγράμματος παραγωγής ad hoc που αφορούσαν την απώλεια για τα μήλα εσοδείας 2023 δεν πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων μηλοπαραγωγών.
Εύλογη είναι η απορία τους διότι τα χωράφια τους δηλώνονται στο ΟΣΔΕ, καταβάλλονται για αυτές ασφαλιστικές εισφορές, και αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ.
Επίσης, σε όσους καταβλήθηκαν τα χρήματα παρατηρήθηκαν μεγάλες αποκλίσεις στα ποσά από παραγωγό σε παραγωγό, και από το νμό σε νομό για τα ίδια προϊόντα.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε Σύλλογος τόσο με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια όσο και με τα κεντρικά γραφήματα του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, δεν έλαβε καμία απάντηση επί του ζητήματος.
ΖΗΤΑΜΕ
- Την πλήρη ενημέρωση για τη μη καταβολή της ενίσχυσης.
- Ο λόγος της μεγάλης απόκλισης των αποζημιώσεων από παραγωγό σε παραγωγό και από νομό σε νομό.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
- Την ΑΜΕΣΗ επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε χωρίς υπαιτιότητα των παραγωγών.
- ΑΜΕΣΑ να καταβληθούν τα χρήματα στους παραγωγούς της πολύπαθης από τα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων χρόνων της περιοχής μας, καθώς βρισκόμαστε στα μέσα της καλλιεργητικής περιόδου και αποτελούν προϋπόθεση για την ολοκλήρωσή της.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ασθένειες και εχθροί του Αμπελιού | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Βουλή: «Ναι» της επιτροπής Οικονομικών στην ΠΝΠ για την επιδότηση καυσίμων
- Τάσος Μπαρτζώκας: Συγχαρητήρια για τον Ζαφειράκη Νάουσας
- ΥπΑΑΤ: Αναγκαία η λήψη μέτρων από την ΕΕ για τη στήριξη των παραγωγών απέναντι στις διεθνείς εξελίξεις και την αύξηση του κόστους παραγωγής
- Επίλεξε “Επιχειρηματική Οργάνωση & Οικονομική Ανάλυση” και ξεκίνα το Voucher άμεσα με εκπαιδευτικό επίδομα 750€











