Καταβολή ενισχύσεων de minimis ύψους 563,5 ευρώ ανά στρέμμα στους παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας της Ημαθίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πληρωμές
Μια σημαντική εκκρεμότητα για τον αγροτικό κόσμο της Ημαθίας διευθετείται, καθώς με τη δημοσίευση του ΦΕΚ 6684/11 Δεκεμβρίου 2025 (Τεύχος Β'), ενεργοποιείται η απόφαση των Υπουργείων Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για τη στήριξη των παραγωγών βιομηχανικής τομάτας.
Η απόφαση αφορά τη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) για την κάλυψη της απώλειας εισοδήματος που υπέστησαν οι παραγωγοί μας, ως άμεσο επακόλουθο των καταστροφικών καιρικών συνθηκών «Daniel» κατά το έτος 2023.
Δικαιούχοι είναι οι πληγέντες γεωργοί που διαθέτουν αγροτεμάχια με βιομηχανική τομάτα στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, οι οποίοι έχουν υποβάλει ενιαία αίτηση ενίσχυσης για το έτος 2023 και διατηρούν καλλιέργεια τουλάχιστον ενός (1) στρέμματος, ενώ το ποσό ενίσχυσης ανέρχεται στα 563,50 ευρώ ανά στρέμμα.
Η σημερινή απόφαση αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να στέκεται εμπράκτως δίπλα στον κόσμο της πρωτογενούς παραγωγής, στηρίζοντας το εισόδημά τους και δημιουργεί ικανοποίηση σε όλους εμάς, που σε συνεργασία με τον αγροτικό μας κόσμο πιέζαμε προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης των σχετικών αποφάσεων.
Η ενίσχυση των 563,5 ευρώ ανά στρέμμα είναι μια ουσιαστική ανάσα ρευστότητας για τους παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας του Νομού μας, βοηθώντας τους να παραμείνουν βιώσιμοι και ανταγωνιστικοί.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Δεν είναι Αγγλικά ή Πληροφορική - Είναι και τα δύο
- Μ. Σχοινάς: «Η ελληνική αλιεία θα είναι παρούσα και δυνατή και την επόμενη μέρα. Με σύγχρονα εργαλεία, καλύτερες υποδομές και ανθρώπους που μπορούν να προκόψουν από τη δουλειά τους»
- Η Μαρία Καρυστιανού παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του Κινήματος στη Θεσσαλονίκη (Βίντεο)
- ΠΟΓΕΔΥ: Καταγγελία για καταγγελλόμενη παράκαμψη της προβλεπόμενης ηλεκτρονικής διαδικασίας πιστοποίησης αγροτικού συνεταιρισμού
- Περισσότερες από 2.500 θέσεις εργασίας από 100+ επιχειρήσεις στην 57η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλονίκη










