Αύριο ενώπιον του Ευρωπαίου Εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Πληρωμές
Για 7 ολόκληρα χρόνια σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη του νέου κυκλώματος που εξαρθρώθηκε στην Δυτική Μακεδονία, φέρονται να λυμαίνονταν αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με τη δικογραφία, συνελήφθησαν 14 άτομα, ανάμεσά τους το αρχηγικό μέλος και ο εκτελεστικός συντονιστής της οργάνωσης, ενώ στην υπόθεση περιλαμβάνονται ακόμη 23 πρόσωπα και τέσσερις εταιρικές οντότητες. Στον εισαγγελέα Κοζάνης μεταφέρθηκε ο ένας εκ των 14 συλληφθέντων, καθώς αντιμετωπίζει άλλες κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Το κατηγορητήριο μάλιστα γι αυτούς είναι ιδιαίτερα βαρύ, αφού αντιμετωπίζουν κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και για απάτη κατ εξακολούθηση.
Επιπλέον, στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη 23 ονόματα αλλά και τέσσερα νομικά πρόσωπα, οπότε ο αριθμός των συλληφθέντων ενδέχεται τις επόμενες ημέρες να μεγαλώσει.
Στο μικροσκόπιο της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μπαίνουν και συγγενείς των συλληφθέντων, αφού ξεσκονίζουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, ενώ γίνεται και έρευνα για τον αν έχουν μεταφερθεί κάποια από τα ποσά σε τρίτο λογαριασμό.
Μέχρι στιγμής σε οικίες των συλληφθέντων όπου έγινε έλεγχος έχουν εντοπιστεί 6.800 ευρώ περίπου, δύο τυφέκια και 14 δενδρύλλια κάνναβης, τα οποία είχε ο 14ος από τους συλληφθέντες, ο οποίος εξετάζεται σήμερα από τον εισαγγελέα στο Δικαστικό Μέγαρο Κοζάνης.
Έχουν κατασχεθεί πλήθος τραπεζικών καρτών, αλλά και εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, οι οποίοι θα δείξουν αν κάποιοι από τους συλληφθέντες είχαν επαφές και με άλλα άτομα στον νομό Κοζάνης. Σε αυτή την περίπτωση η έρευνα θα ανοίξει περαιτέρω και σε άλλα χωριά του νομού.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε τον Ούγκρεσιτς
- Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Στα 28,7 εκατ. ευρώ φτάνει η στήριξη του Υπουργείου Ανάπτυξης στη γουνοποιία της Δυτικής Μακεδονίας»
- Κουρέτας: Να αποζημιωθούν οι καλλιέργειες βαμβακιού και βιομηχανικής τομάτας που επλήγησαν από έλλειψη αρδευτικού νερού
- Πρόγραμμα επεμβάσεων για καταπολέμηση κουνουπιών στο Δήμο Βεροίας
- Όσα έθεσε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Κ. Γιουτίκας, στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη με τους αυτοδιοικητικούς φορείς










