Σοβαρές καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση στην Π.Ε. Ηρακλείου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Μεγάλες καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες στο βόρειο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που καταγράφηκε τα ξημερώματα. Μέχρι και τα όρια του δήμου Χερσονήσου, οι καλλιέργειες «σφυροκοπήθηκαν» από το χαλάζι και εκτός από τον καρπό που έπεσε, ένα μεγάλο μέρος του καρπού που βρίσκεται ακόμη πάνω στα δέντρα δέχθηκε τέτοια πίεση, που όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου Μύρος Χιλεντζάκης, τις επόμενες ήμερες θα σαπίσει.
«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για την έκταση των καταστροφών, όμως είναι πολύ μεγάλη. Ο καρπός χάθηκε σε μεγάλο ποσοστό και επειδή τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Όμως η καταστροφή είναι μεγάλη στις ελαιοκαλλιέργειες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χιλεντζάκης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Επιστολή ΕΘΕΑΣ στην ΑΑΔΕ για καθυστερήσεις πληρωμών ΠΑΑ και ανάγκη άμεσης εκχώρησης αρμοδιοτήτων
- Φυλάκιση 6 μηνών σε 57χρονο που βοσκούσε αιγοπρόβατα χωρίς ενώτια και εμβολιασμό
- Να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι που επλήγησαν από τις θεομηνίες “Daniel” και “Elias” όπως οι πληγέντες από τις επιζωοτίες
- Κρήτη: Συνάντηση στο ΥΠΑΑΤ για την ελαιοκαλλιέργεια και τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Ροδακινιά











