Σοβαρές καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση στην Π.Ε. Ηρακλείου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Μεγάλες καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες στο βόρειο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου προκάλεσε η έντονη χαλαζόπτωση που καταγράφηκε τα ξημερώματα. Μέχρι και τα όρια του δήμου Χερσονήσου, οι καλλιέργειες «σφυροκοπήθηκαν» από το χαλάζι και εκτός από τον καρπό που έπεσε, ένα μεγάλο μέρος του καρπού που βρίσκεται ακόμη πάνω στα δέντρα δέχθηκε τέτοια πίεση, που όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου Μύρος Χιλεντζάκης, τις επόμενες ήμερες θα σαπίσει.
«Είναι νωρίς να μιλήσουμε για την έκταση των καταστροφών, όμως είναι πολύ μεγάλη. Ο καρπός χάθηκε σε μεγάλο ποσοστό και επειδή τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι σε εξέλιξη, περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση. Όμως η καταστροφή είναι μεγάλη στις ελαιοκαλλιέργειες» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Χιλεντζάκης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Λάζαρος Τσαβδαρίδης: «Στο επίκεντρο της αναπτυξιακής μας στρατηγικής η στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας»
- Γιάννης Ανδριανός: Η Μεσογειακή Διατροφή, ζωντανή πολιτιστική κληρονομιά και σημαντική αναπτυξιακή δυνατότητα για την ελληνική περιφέρεια
- Ενωτική Ομοσπονδία Ημαθίας: 120 εκατ. ευρώ η ζημιά - 50 εκατ. ευρώ το πρόγραμμα για τον προανθικό παγετό
- Θανάσης Καββαδάς στη Βουλή: Σήμερα η πληρωμή των 7.726.101 ευρώ στους κτηνοτρόφους της Λέσβου για τα θανατωθέντα ζώα
- ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ : Από τον αποκλεισμό στην πληρωμή: Πώς αποκαταστάθηκε η κατάφωρη αδικία εις βάρος των παραγωγών της Πέλλα










