Λάκης Βασιλειάδης: Με Τροπολογία επιλύεται σήμερα το θέμα της μετάκλησης εργατών γης
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, ο οποίος παρακολουθεί στενά το ζήτημα της οριστικοποίησης της διαδικασίας μετάκλησης εργατών γης από τρίτες χώρες, ενημερώθηκε σήμερα από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σπ. Λιβανό ότι κατατέθηκε Τροπολογία για την επίλυση του ζητήματος.
Η έκτακτη νομοθετική ρύθμιση έρχεται αφού επιλύθηκαν όλα ζητήματα των συναρμόδιων Υπουργείων Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, καθώς και με τη σύμφωνη γνώμη της Πολιτικής Προστασίας και της ΑΑΔΕ. Η νέα διαδικασία μετάκλησης που θα ισχύσει φέτος θα είναι ακόμα πιο απλοποιημένη σε σχέση με πέρσι, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να την ολοκληρώσουν ηλεκτρονικά, κάνοντας χρήση σχετικής πλατφόρμας.
Ο Λάκης Βασιλειάδης έθεσε το θέμα της καλλιέργειας σπαραγγιών, η συγκομιδή των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει με αποτέλεσμα η μετάκληση να είναι απαραίτητη άμεσα. Όπως ενημερώθηκε ο Βουλευτής, κατ' εξαίρεση για τις καλλιέργειες σπαραγγιών θα ακολουθηθεί η περσινή διαδικασία, ώστε να ολοκληρωθεί ακόμα πιο γρήγορα.
Σε κάθε περίπτωση, ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην τήρηση των υγειονομικών μέτρων καθώς η μετάκληση των εργατών γης δεν πρέπει να επηρεάσει την εξέλιξη του επιδημιολογικού φαινομένου στη χώρα μας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Συνάντηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ, Σταύρου Καφούνη, με την Δόμνα Μιχαηλίδου – Στόχος η πρώτη αυξημένη καταβολή voucher πριν από τα Χριστούγεννα
- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής
- ΥΠΑΑΤ: Ξεκίνησε ο «Διάλογος με την παραγωγή»
- Ανάκληση προϊόντος «ΠΟΣΙΜΟ ΤΖΕΛ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΑΛΟΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ»










