Σήμα επισκέψιμου ελαιοτριβείου και ποτοποιίας ανήγγειλε η Σ. Ζαχαράκη κατά την επίσκεψη της στην Κέρκυρα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Με επισκέψεις σε επιχειρήσεις που παράγουν τοπικά προϊόντα και συνδέονται με τον τουρισμό, καθώς και σε ανακαινισμένα ξενοδοχεία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα της υφυπουργού τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, στην Κέρκυρα.
H τελική εντύπωση που διαμόρφωσε, όπως η ίδια δήλωσε στην ΕΡΑ Κέρκυρας, είναι ότι το νησί έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης ώστε να κάνει ένα βήμα παρακάτω προς τις σύγχρονες μορφές τουρισμού. Διαπιστώνει ότι η Κέρκυρα μπαίνει στο «κομμάτι του τουρισμού που ονομάζεται recover”, το οποίο θα προσφέρει τουρίστες με υψηλότερη δαπάνη κατά μέσο όρο. Οι επενδύσεις που επισκέφθηκε είναι πολλών εκατομμυρίων με ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα και στο περιβάλλον.
Όπως είπε οι επιχειρήσεις του παραγωγικού τομέα που επισκέφθηκε ξεπερνούν τον παραδοσιακό ρόλο για ποιοτικό λάδι, κουμ – κουάτ και τα παράγωγά τους, αλλά έχουν ήδη μεταβληθεί σε επισκέψιμους χώρους που προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία στους επισκέπτες τους και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως πρότυπα.
Αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά στην θεσμοθέτηση, μέσα από το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου τουρισμού, του ειδικού σήματος για επισκέψιμο ελαιοτριβείο, τυροκομείο, ποτοποιία, ζυθοποιείο, ώστε τελικά να ενταχθούν σε ενιαίο χάρτη ώστε να γίνει πιο εύκολη η αναγνώριση τους.
Επίσης μιλώντας στους επιχειρηματίες τους είπε να διερευνήσουν τη δυνατότητα χρηματοδότησης τους από τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία μόλις αυτά δημοσιευτούν.
Πηγή:ertnews.gr
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Χρήστος Κέλλας στον ΣΚΑΙ: «Οι πληρωμές προχωρούν» - Τα ποσά και το χρονοδιάγραμμα καταβολής τους
- Εναλλακτική Διαχείριση των Κενών Συσκευασιών Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων - Θεσπίζονται για πρώτη φορά ποσοτικοί στόχοι ανακύκλωσης
- Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 559.364 ευρώ για το πολυμηχάνημα που θα δοθεί στον Δήμο Βέροιας. Θετική έκβαση μετά από τις συναντήσεις του Λάζαρου Τσαβδαρίδη με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου
- Μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα – Πότε ξεκινούν τα λεωφορεία από Βέροια
- Προκαταβολές αποζημιώσεων αντί εκκαθαρίσεων τέλος του έτους - Χρονοδιάγραμμα πληρωμών από τον ΥφΑΑΤ Χρ. Κέλλα












