Καλλιέργεια τροπικών φρούτων - Σε ποια χώρα επιλέγουν ολοένα και περισσότεροι παραγωγοί την καλλιέργεια τους
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Όλο και περισσότεροι Γάλλοι αγρότες επιλέγουν να καλλιεργούν τροπικά φρούτα. Μπανάνες, γκουάβα και άλλα εξωτικά φρούτα καλλιεργούνται τώρα σε θερμοκήπια στη νότια Γαλλία από μερικούς πρωτοπόρους παραγωγούς που προσπαθούν να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα που σχετίζεται με τις εισαγωγές.
Στα Pyrénées-Orientales, ο Frédéric Morlot καλλιεργεί πολλά εξωτικά προϊόντα στη φάρμα του που ονομάζεται Les Arts Verts. «Στο θερμοκήπιο έχουμε λίγο κουρκουμά, τζίντζερ, μάνγκο και σύντομα θα έχουμε και κάποιο jamrosat, ένα φρούτο με άρωμα τριαντάφυλλου».
«Η πρόκληση είναι να αποκτήσουμε θερμότητα, και στο τέλος, είναι τα ίδια τα φυτά που θα παράγουν αυτή τη θερμότητα. Με τους επιστήμονες, είδαμε ότι τα φυτά δημιουργούν αντιψυκτικό, το οποίο περιέχεται στο χυμό τους και μπορούν να προστατευτούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα».
Ο Frédéric Morlot πουλά τα προϊόντα του σε γαλλικά εστιατόρια και μάλιστα συγκαταλέγει στους πελάτες του έναν πρωταγωνιστή σεφ. «Είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε με τους μεγαλύτερους Γάλλους σεφ σε εξωτικά προϊόντα που δεν ταξιδεύουν για ώρες με αεροπλάνο ή ένα μήνα με πλοίο. Αυτό θα μας επιτρέψει τελικά να έχουμε μηδενικό αντίκτυπο άνθρακα».
Πηγή: france24.com , freshplaza.com
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Επίσκεψη Χατζηδάκη στην Πέλλα: Λύση για την αποζημίωση των κερασιών και μήλων
- TAFE: Τα νέα ινδικά τρακτέρ της Γ. ΧΙΓΚΑΣ ΑΒΕΕ (Βίντεο 2026: Μέρος 1ο)
- Ποιες πληρωμές θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο 27 έως 30 Απριλίου | Αγροτικά νέα IMATHIOTIKIGI.GR
- Ανακοίνωση - Κάλεσμα στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Εργατικής Πρωτομαγιάς
- Ο ΥφΑΑΤ, Γιάννης Ανδριανός στα εγκαίνια του 11ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στο Ηράκλειο Κρήτης











