7ο Συνέδριο για το Κρέας και τα Προϊόντα του
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Ξεκίνησε και επίσημα η διοργάνωση του 7ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για το Κρέας και τα Προϊόντα του, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 3, 4 και 5 Φεβρουαρίου 2023, στο πλαίσιο της Έκθεσης Zootechnia. Διοργανωτής του Συνεδρίου είναι το εξειδικευμένο περιοδικό Meat News σε συνεργασία με την ΔΕΘ-HELEXPO.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των σύγχρονων μέτρων «από τον στάβλο στο πιάτο» για την επίτευξη της ολοκληρωμένης προσέγγισης για την ποιότητα, υγιεινή και ασφάλεια του κρέατος και προϊόντων του, την υγεία και ορθή μεταχείριση των ζώων, την προστασία του περιβάλλοντος και την αειφόρο ανάπτυξη.
Η θεματολογία του Συνεδρίου περιλαμβάνει ολόκληρη την αλυσίδα τροφίμων, από την παραγωγή ζωοτροφών, συστήματα σταβλισμού, εξοπλισμούς, γενετική βελτίωση, συμβατική/βιολογική εκτροφή των ζώων, υγειονομική διαχείριση, πρότυπα εκτροφής, ευζωία των ζώων, μεταφορά, σφαγειοτεχνικές εγκαταστάσεις, παραγωγή κρέατος και προϊόντων του, ζωικά υποπροϊόντα, συντήρηση, συσκευασία, επισήμανση, ιχνηλασιμότητα, βιολογικά/παραδοσιακά προϊόντα, διακίνηση, μαζική εστίαση, πώληση, διατροφικές συνήθειες, εκπαίδευση, πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, κανονιστικές απαιτήσεις, έως και την προετοιμασία αυτού του αγαθού στο πιάτο του καταναλωτή.
Σύμφωνα με την 1η ανακοίνωση του Συνεδρίου οι ενδιαφερόμενοι να παρουσιάσουν εργασίες τους στο συνέδριο θα πρέπει να υποβάλουν περίληψη της εργασίας έως 1 Δεκεμβρίου 2022.
Η Επιστημονική και Οργανωτική Επιτροπή
Η σύνθεση της Επιστημονικής Επιτροπής έχει ως εξής: Σ. Ραμαντάνης (Πρόεδρος), Θ. Αλεξανδρόπουλος, Ι. Αμβροσιάδης, Γ. Αρσένος, Κ. Γενηγεώργης, Α. Γεωργούδης, Η. Γιάννενας, Α. Γκόβαρης, Ε. Δροσινός, Θ. Καλλίτσης, Σ. Καρολίδης, Κ. Κουτσουμανής, Ζ. Μούσια, Κ. Μπαρμπέρης, Ι. Μπιζέλης, Γ. Μπόσκου, Γ.-Ι. Νυχάς, Ε. Πανάγου, Δ. Παντελεάκη, Ε. Πετρίδου, Α. Ράντσιος, Δ. Σεργκελίδης, Π. Σκανδάμης, Ι. Σκούφος, Ν. Σολωμάκος, Ε. Σωσσίδου, Σ. Σωτηράκη, Π. Ταούκης, Α. Τζώρα, Ε. Χρηστάκη.
Στην Οργανωτική Επιτροπή συμμετέχουν: Γ. Κατερίνης (Πρόεδρος), Β. Γιαννούλη, Ε. Γκίζα, Δ. Μίντζα, Π. Παπαδάκη.
Το Συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, της Ελληνικής Κτηνιατρικής Ακαδημίας, του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Επεξεργασίας Κρέατος και του Ινστιτούτου Προϊόντων Κρέατος.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Έρχεται δυναμική η 31η AGROTICA με τριπλό εχέγγυο επιτυχίας - Sold out ήδη το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
- ΑΑΔΕ: Προσοχή σε παραπλανητικά SMS για φόρο κυκλοφορίας που εμφανίζονται ως “MYaade” ή “GOV”
- Οι πληρωμές Ιανουαρίου της ΔΥΠΑ - Αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία ωφελουμένων
- Με εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων της Καρδίτσας συναντήθηκε ο Κώστας Τσιάρας
- Ο Γιάννης Ανδριανός στα εγκαίνια της 12ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό











