Παρέμβαση Εμμανουήλ Φράγκου για τη μείωση περιεχομένου στις συσκευασίες των προϊόντων
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Ο Ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και μέλος της πολιτικής ομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Εμμανουήλ Φράγκος «Φραγκούλης», κατέθεσε ερώτηση στην Επιτροπή σχετικά με τη μείωση του περιεχομένου σε καταναλωτικά προϊόντα στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων.
Εντός του 2022, σε 238 τρόφιμα πρώτης ανάγκης αυξήθηκε και η τιμή τους και μειώθηκε και η ποσότητά τους στη συσκευασία.
Τέτοια προϊόντα αφορούν βρεφικές τροφές, γιαούρτια, απορρυπαντικά, κ.α. Οι καταναλωτές συνηθίζουν να αγοράζουν τα βασικά τους προϊόντα βλέποντας την τιμή, χωρίς όμως να δίνουν σημασία στα γραμμάρια του περιεχομένου.
Με το «καλάθι του νοικοκυριού» να αποδεικνύεται αναποτελεσματική πολιτική της Ελληνικής κυβέρνησης και με εμφανή τη χειραγώγηση των τιμών πριν μπουν στο ράφι, οι Έλληνες καταναλωτές βρίσκονται στο έλεος των κερδοσκόπων.
Ο Εμμανουήλ Φράγκος, απευθυνόμενος στην Επιτροπή, θίγει το ζήτημα εμφανούς ένδειξης στις ετικέτες των εν λόγω προϊόντων για την ελαχιστοποίηση του περιεχομένου τους, καθώς και καλεί την Επιτροπή να προτείνει περαιτέρω πρωτοβουλίες για την προστασία των Ελλήνων καταναλωτών

Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΟΠΕΚΕΠΕ - Θεσσαλονίκη : Απάτη 4,5 εκατ. ευρώ με παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις, 17 συλλήψεις - Έτσι δρούσε η εγκληματική οργάνωση
- Θέση Εργασίας: Προγραμματιστής/ Software Developer
- Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το δυτικό προαστιακό σιδηρόδρομο
- Γιάννης Ανδριανός: Η Ελλάδα στηρίζει τον προσανατολισμό της ΕΕ για ενεργή στήριξη των παραγωγών και την ανθεκτικότητα της ευρωπαϊκής γεωργίας
- Η DG AGRI εμπιστεύεται τους γεωτεχνικούς – Σε οριακό σημείο η ρευστότητα στον πρωτογενή τομέα











