Πριν τη Μεγάλη Βδομάδα οι πληρωμές για ροδάκινα, βερίκοκα, μήλα και κάστανα - 150 ευρώ το στρέμμα στα αχλάδια
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε σήμερα με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά, αναφορικά με την πορεία των σταδιακών ενισχύσεων σε αγροτικά προϊόντα με σκοπό την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των αγροτών από παράγοντες όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία.
Όπως ενημέρωσε ο Υπουργός τον Βουλευτή, η πορεία των ενισχύσεων προχωράει κανονικά, με ανακοινώσει ήδη για προϊόντα όπως τα ροδάκινα, τα μήλα, τα κάστανα κ.α. Οι αξιολογήσεις γίνονται βήμα-βήμα βάσει των κατατεθέντων στοιχείων στις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ και του Υπουργείου και λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δημοσιονομικά περιθώρια. Σε αυτό το πλαίσιο, η τιμή της ενίσχυσης για όλες τις ποικιλίες στα αχλάδια διαμορφώνεται σε 150€ ανά στρέμμα. Οι πληρωμές για όλα τα προϊόντα που έχουν ανακοινωθεί, προσδιορίζονται πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Ο Λάκης Βασιλειάδης ευχαρίστησε τον κ. Γεωργαντά για τη μέχρι τώρα διαχείριση της καταβολής των ενισχύσεων προς τους αγρότες της Πέλλας, και της πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης να είναι για μια ακόμα φορά δίπλα στον Έλληνα παραγωγό που δοκιμάζεται, ενώ ζήτησε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ώστε να ενισχυθούν όλα τα προϊόντα.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Μέσω αερογέφυρας η κίνηση προς Θεσσαλονίκη στο μπλόκο Νίκαιας
- Η ΠΕΜΕΤΕ ανακοινώνει την έναρξη του νέου Προγράμματος Προώθησης & Ενημέρωσης για τις Βιολογικές Ευρωπαϊκές Επιτραπέζιες Ελιές από την Ελλάδα, στην Γαλλία και Πολωνία
- Η Kinsen Βραβεύθηκε από την ICAP CRIF ως True Leader 2024
- Υπεγράφη η παραγγελία για 23 νέα τρένα - Ιδιωτική επένδυση 308 εκ. ευρώ - Υλοποίηση έως το 2027
- Η πολύτιμη συμβολή του Κτηνιατρικού Εργαστηρίου Λάρισας στη διαχείριση της ευλογιάς











