ΣΑΜΟΣ: Μειωμένη αλλά ποιοτική παραγωγή σταφυλιών
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Ο τρυγητός στη Σάμο για το έτος 2023 ξεκίνησε στις 7/8/2023 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, έχοντας συνολική διάρκεια 50 ημερών.
Η παρατεταμένη ξηρασία που επικράτησε το 2022 και το χειμώνα του 2023 σε συνδυασμό με τις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν τον Ιούνιο με ασυνήθιστα συχνές βροχοπτώσεις και τον Ιούλιο 2023 είχαν ως αποτέλεσμα να σημειωθεί, από άποψη ποσότητας λόγω της ανάπτυξης περονόσπορου, η χειρότερη παραγωγή των τελευταίων δεκαετιών στο νησί, με μείωση η οποία πλησίασε σε κάποιες περιπτώσεις το 40%.
Το τελικό προϊόν δεν είχε κανένα ποιοτικό πρόβλημα καθώς τα εναπομείναντα μοσχάτα σταφύλια ήταν υγιή, αναπτύχθηκαν φυσιολογικά, απέκτησαν τον ιδανικό σακχαρικό τίτλο ανά κατηγορία οίνου και έφτασαν σε κανονική ωριμότητα.
Ο όγκος παραγωγής συνολικά ανήλθε στα 25.000 HL, ενώ οι τιμές των σταφυλιών, αυξήθηκαν κατά 5%, αύξηση που καταβλήθη και τα προηγούμενα έτη αδιαλείπτως από το 2016 από το συνεταιρισμό.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ξεκινούν οι αιτήσεις για το Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης πολιτών άνω των 65 ετών και ατόμων με αναπηρία
- Γεωργικές προειδοποιήσεις για τη Δαμασκηνιά
- ΥΠΠΑΤ: Διευκρίνιση για την υποβολή υπεύθυνων δηλώσεων για κυριότητα αγροτεμαχίων μέσω ΚΑΕΚ
- ΥΠΑΑΤ: Ξεκινά η ενεργοποίηση ιδιωτών κτηνιάτρων για την αντιμετώπιση της ευλογιάς
- Άγγελος Τόλκας: Απίστευτο θράσος της ΝΔ στην Ημαθία. Κάνουν κανονικότητα την ανικανότητά τους











