Εσπερίδα στο Ρέθυμνο για την Οργανοληπτική αξιολόγηση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti”
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Η Περιφέρεια Κρήτης και το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, σε συνεργασία με το Δήμο Ρεθύμνου, διοργανώνουν εσπερίδα με τίτλο «Οργανοληπτική αξιολόγηση του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti” και οι παράγοντες που την επηρεάζουν», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024, στις 17:00 μ.μ., στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης στις εγκαταστάσεις της Ένωσης Ρεθύμνου στα Τρία Μοναστήρια. Την εκδήλωση υποστηρίζουν οι: Σύνδεσμος Εξαγωγέων Κρήτης, Σύνδεσμος Τυποποιητών Ελαιολάδου Κρήτης, Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης, Δίκτυο Κρητικού Ελαιολάδου, Σύνδεσμος Ελαιουργών Ν. Ηρακλείου.
Αντικείμενο της εσπερίδας θα αποτελέσει η οργανοληπτική αξιολόγηση εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα του ελαιόλαδου στο ελαιουργείο και κατά την τυποποίηση.
Ομιλητές της εσπερίδας θα είναι:
Λευτέρης Αλυσσανδράκης, Επικ. Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο.
Ελευθερία Γερμανάκη, Υπεύθυνη και Επικεφαλής της Ομάδας Δοκιμαστών στο Οργανοληπτικό Εργαστήριο Κρήτης ΑΣΡ.
Μανώλης Καρπαδάκης, Εμπειρογνώμονας στην παραγωγή και διαχείριση ποιοτικού ελαιόλαδου, στέλεχος εξαγωγών και Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σταύρος Τζεδάκης, δήλωσε: Συνεχίζουμε τις εκπαιδεύσεις στους ελαιουργούς και τους τυποποιητές ελαιόλαδού. Στόχος μας είναι ο εμπλουτισμός των γνώσεων σε όλη την αλυσίδα παραγωγής του Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου “Kriti”, για την καλύτερη ποιότητα του.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Ξανά στον Τσιάρα ο Τάσος Μπαρτζώκας για αποζημιώσεις από τις βροχοπτώσεις , Παγετούς & Παραμορφωμένα ροδάκινα
- Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Θέμα ημερών η στελέχωση και λειτουργία του Τομέα ΕΚΑΒ Αλεξάνδρειας σε 24ωρη βάση
- Ασθένειες και Εχθροί του Αμπελιού
- Κρήτη: Επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την κατασκευή θερμοκηπίων
- Το πρόγραμμα της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του MundoBasket 2027