Θα λάβουν οι παραγωγοί τις συνδεδεμένες σε βαμβάκι και καλαμπόκι; Τι θα γίνει με αναπλήρωση εισοδήματος λόγω ακαρπίας;
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Ουσιαστική κι εποικοδομητική συζήτηση Τσιάρα με την Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας
Τη διαβεβαίωση ότι θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ώστε οι παραγωγοί βάμβακος και καλαμποκιού να λάβουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση, έδωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας, στην αντιπροσωπεία της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας που τον επισκέφθηκε στο ΥΠΑΑΤ.
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Τσιάρας δήλωσε προς τους εκπροσώπους των αγροτών ότι θα εξαντληθούν όλα τα όρια και θα γίνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που δημιουργεί η μειωμένη παραγωγή λόγω Daniel, χωρίς να τίθενται σε κίνδυνο οι επιδοτήσεις του επομένου έτους.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Τζέλλας έθεσε, επίσης, μεταξύ άλλων, ζητήματα που αφορούν στην ανάγκη αναπλήρωσης του εισοδήματος των αγροτών της περιοχής, το πρόβλημα της μειωμένης παραγωγής και της ακαρπίας, την ανάγκη επικαιροποίησης του κανονισμού του ΕΛΓΑ αλλά και τη συνέχιση του προγράμματος απονιτροποίησης, το οποίο ο κ. Τσιάρας έχει θέσει ήδη στην ΕΕ.
Έγινε ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση για το σύνολο των ζητημάτων που ετέθησαν καθώς και για τις προοπτικές της καλλιέργειας βάμβακος.
Δείτε όλα τα αγροτικά νέα εδώ!
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Renault Trucks T 01 Racing: Η νέα ειδική έκδοση στα μεταχειρισμένα φορτηγά
- Mundial 2026: Οι 20 που έχουν προκριθεί και οι 92 που έχουν αποκλειστεί
- Ανδριανός στο Olympia Forum VI: «Η βιωσιμότητα και η ποιότητα των ελληνικών προϊόντων είναι το θεμέλιο της ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα»
- Τσιάρας: Ξεκινούν οι πληρωμές από την ερχόμενη εβδομάδα
- Ο ΑΣ Επισκοπής «Ο Αλέξανδρος» ανοίγει τα φτερά του στην αγορά των ακτινιδίων!