Μεγάλη πτώση της παραγωγής του ελαιόλαδου λόγω της κακοκαιρίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Η παραγωγή ελαιολάδου στην Ιταλία αναμένεται να σημειώσει μεγάλη πτώση το 2018, κυρίως εξαιτίας της κακοκαιρίας, ανακοίνωσε σήμερα το δημόσιο Ινστιτούτο Υπηρεσιών για την Αγορά Γεωργικών Προϊόντων και Τροφίμων (ISMEA).
Η μείωση της παραγωγής υπολογίζεται σε περίπου 38%. Αναμένεται να φθάσει τους 265.000 τόνους, έναντι 430.000 τόνων πέρυσι.
«Η μείωση αυτή αντιπροσωπεύει μια μέση τιμή ανάμεσα στο σενάριο της μέγιστης μείωσης, που φθάνει το 45%, και το πιο αισιόδοξο σενάριο, που περιορίζει την παραγωγή κατά 30%», εξηγεί το ISMEA σε έκθεσή του για το ελαιόλαδο.
Το ISMEA υπενθυμίζει επίσης την εναλλαγή ανάμεσα σε μια «καλή» χρονιά για την παραγωγή ελαιολάδου και την επόμενη, που η παραγωγή είναι πάντα χειρότερη.
Ωστόσο για να έχει κανείς μια ακριβέστερη εικόνα της πραγματικής παραγωγής, θα πρέπει να περιμένει τα τέλη Νοεμβρίου, καθώς η συγκομιδή της ελιάς αρχίζει εν γένει γύρω στις 15 Οκτωβρίου, διευκρινίζει το ινστιτούτο.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥΠΑΑΤ- ΑΑΔΕ: Παράταση υποβολής δηλώσεων πρώτης φάσης έως τις 31 Ιουλίου για τις αιτήσεις ενίσχυσης αγοράς λιπασμάτων
- Το βότανο που βελτιώνει την όραση ακόμα και σε άτομα άνω των 70 ετών
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατηγορίες της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας σε 22 άτομα, εκ των οποίων 4 εν ενεργεία βουλευτές
- ΑΑΔΕ: Άμεση ψηφιακή αποδέσμευση τραπεζικών λογαριασμών — Δεύτερη ευκαιρία για χιλιάδες οφειλέτες
- ΥφΑΑΤ, Θανάσης Καββαδάς στη Βουλή: «Με αντικειμενικά κριτήρια οι ενισχύσεις de minimis της μηδικής»










