Μεγάλη πτώση της παραγωγής του ελαιόλαδου λόγω της κακοκαιρίας
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Η παραγωγή ελαιολάδου στην Ιταλία αναμένεται να σημειώσει μεγάλη πτώση το 2018, κυρίως εξαιτίας της κακοκαιρίας, ανακοίνωσε σήμερα το δημόσιο Ινστιτούτο Υπηρεσιών για την Αγορά Γεωργικών Προϊόντων και Τροφίμων (ISMEA).
Η μείωση της παραγωγής υπολογίζεται σε περίπου 38%. Αναμένεται να φθάσει τους 265.000 τόνους, έναντι 430.000 τόνων πέρυσι.
«Η μείωση αυτή αντιπροσωπεύει μια μέση τιμή ανάμεσα στο σενάριο της μέγιστης μείωσης, που φθάνει το 45%, και το πιο αισιόδοξο σενάριο, που περιορίζει την παραγωγή κατά 30%», εξηγεί το ISMEA σε έκθεσή του για το ελαιόλαδο.
Το ISMEA υπενθυμίζει επίσης την εναλλαγή ανάμεσα σε μια «καλή» χρονιά για την παραγωγή ελαιολάδου και την επόμενη, που η παραγωγή είναι πάντα χειρότερη.
Ωστόσο για να έχει κανείς μια ακριβέστερη εικόνα της πραγματικής παραγωγής, θα πρέπει να περιμένει τα τέλη Νοεμβρίου, καθώς η συγκομιδή της ελιάς αρχίζει εν γένει γύρω στις 15 Οκτωβρίου, διευκρινίζει το ινστιτούτο.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Τσαβδαρίδης: Δικαίωση! Ξεμπλοκάρει οριστικά το «νεκρό» για 11 χρόνια μεγάλο αρδευτικό έργο σε Νησέλι, Νησελούδι, Πρασινάδα, Πλάτανο και Κλειδί
- Έρχεται έντονα διεθνής η 31η Agrotica από τις 12-15 Μαρτίου - 1.520 εκθέτες από 42 χώρες - 49% αύξηση στις ξένες συμμετοχές
- Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα για τη σύγχρονη θρέψη και βιοδιέγερση καλλιεργειών στη Βέροια
- Συνάντηση Μπαρτζώκα – Χρυσοχοΐδη: Νέα παρέμβαση Μπαρτζώκα για Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων – Έναρξη εργασιών για το Αστυνομικό Μέγαρο Βέροιας
- Συνεχίζονται έως το Σάββατο 14 Μαρτίου οι αιτήσεις για τις έκτακτες προσλήψεις ενίσχυσης του κτηνιατρικού μηχανισμού











