Διενέργεια 5ου Γενικού και Μερικού Δολωματικού Ψεκασμού στους Δήμους Τεμπών και Τυρνάβου
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Η ΔΑΟ ΠΕ Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία συλλήψεων δάκου στο δίκτυο παγίδων, την πορεία του ελαιοκάρπου και την ανάγκη να προστατευθεί ο ελαιόκαρπος από το δάκο, προχωρά στη διενέργεια του 5ου γενικού και μερικού δολωματικού ψεκασμού από 29-10-2025 στους Δήμους Τεμπών και Τυρνάβου και συγκεκριμένα στις παρακάτω Δημοτικές Κοινότητες:
Παραποτάμου (Β΄ Μερικός 25%), Ελάτειας, Συκουρίου, Νέσσωνος, Καλοχωρίου, Κυψελοχωρίου, Όσσας, Πουρναρίου (Β΄ Μερικός 30%), Ιτέας, Πυργετού, Ραψάνης (Α΄ Μερικός 50%), Αμπελακίων (Α΄ Μερικός 80%), Ευαγγελισμού (Α΄ Μερικός 75%), Τεμπών (Α΄ Μερικός 50%) και Γόννων (Γόννοι, Ελαία) – Β΄ Μερικός του Δήμου Τεμπών, καθώς και Ροδιάς, Αργυροπουλίου, Δελερίων του Δήμου Τυρνάβου και του οικισμού Λυγαριάς της Δ.Κ. Τυρνάβου (Α΄ Μερικός 50%).
Υποχρεούνται οι ελαιοπαραγωγοί που έχουν ελαιοκτήματα στις ψεκαζόμενες περιοχές να παραβρίσκονται στα κτήματά τους κατά την ημέρα του ψεκασμού, ώστε να διαπιστώσουν τον ψεκασμό. Παρακαλούνται οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.
Επισημαίνεται στους βιοκαλλιεργητές ότι, σύμφωνα με την υποχρέωσή τους από την ένταξή τους στο πρόγραμμα Βιοκαλλιέργειας, θα πρέπει να σημάνουν τα κτήματά τους για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- Με τα τρακτέρ στον Λευκό Πύργο – Η Ημαθία στον δρόμο του αγώνα
- Ειδικές Εκπτώσεις για τα μέλη του Συλλόγου μας από τα Φροντιστήρια Πουκαμισάς
- Έρχεται «βαρύς» χειμώνας για τους παραγωγούς - Άμεση στήριξη τώρα...
- ΠΕΘΟO – ΥΠΑΑΤ – ΑΑΔΕ: Ενισχύσεις 22 εκατ. Ευρώ σε 4.882 παραγωγούς
- Αρκαδία: Χαλάζι έπληξε καλλιέργειες σε χωριά της Τεγέας










