Καταχώρηση ονομασίας «Φακή Εγκλουβής» στο Ενωσιακό Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ)
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους ότι η Ομάδα Παραγωγών Φακής Εγκλουβής Λευκάδας, με έδρα την Εγκλουβή Λευκάδας, υπέβαλε αίτηση καταχώρισης της ονομασίας «Φακή Εγκλουβής» στο Ενωσιακό Μητρώο ΠΟΠ-ΠΓΕ ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ). Η εν λόγω αίτηση δημοσιοποιήθηκε με το με αρ. πρωτ. 1733/215539/04-08-20 έγγραφο του Τμήματος ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ της Δ/νσης Συστημάτων Ποιότητας & Βιολογικής Γεωργίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, σύμφωνα με το άρθρο 3 της αρ. 261611/2007 ΚΥΑ (ΦΕΚ 406Β), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.
Κατά της ως άνω αίτησης καταχώρισης έχουν δικαίωμα να υποβάλλουν ένσταση μέχρι και την 5η/10/2020 φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν έννομο συμφέρον και είναι εγκατεστημένα στην Ελληνική Επικράτεια. Σημειώνεται ότι οι ενιστάμενοι δύνανται να έχουν πρόσβαση σε όλα τα στοιχεία που αφορούν το σχετικό φάκελο μετά από σχετική αίτηση τους.
Οι ενστάσεις συμπληρώνονται σύμφωνα με το υπόδειγμα του παραρτήματος V της παραπάνω KYA, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, και υποβάλλονται στη Διεύθυνση Συστημάτων Ποιότητας και Βιολογικής Γεωργίας, Τμήμα ΠΟΠ-ΠΓΕ-ΕΠΙΠ, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, εντός της παραπάνω προθεσμίας.
Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το αίτημα καταχώρισης της ονομασίας δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου: http://www.minagric.gr/index.php/el/for-farmer-2/2012-02-02-07-52-07/enstaseis/5466-enstaseis-gia-proionta-pop-pge.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥΠΑΑΤ: 315 επενδυτικά σχέδια ύψους 329,6 εκατ. ευρώ στον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα
- Τάσος Μπαρτζώκας: Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στις εκδηλώσεις για την 114η επέτειο της Απελευθέρωσης της Αλεξάνδρειας
- Οι πληρωμές που θα πραγματοποιηθούν για την περίοδο 19 Οκτωβρίου έως 23 Οκτωβρίου από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ
- Συνάντηση του Προέδρου της ΕΣΕΕ, Σταύρου Καφούνη, με την Δόμνα Μιχαηλίδου – Στόχος η πρώτη αυξημένη καταβολή voucher πριν από τα Χριστούγεννα
- Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινής Ποδηλασίας στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής










