Τρύγος για τις κόκκινες ποικιλίες στον αστικό αμπελώνα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Προϊόντα
«Ώρα τρύγου» σήμανε σήμερα στον αστικό αμπελώνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή του Καυταντζογλείου, που δημιουργήθηκε το 2013 στον χώρο όπου βρισκόταν παλαιότερα το μηχανουργείο του Δήμου.
Ο τρύγος των ερυθρών ποικιλιών πραγματοποιήθηκε το πρωί παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του οινοποιού Βαγγέλη Γεροβασιλείου και του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος Σωκράτη Δημητριάδη.
«Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και πιάνουν τόπο και αποδίδουν καρπούς», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο κ. Ζέρβας, επισημαίνοντας πως «από ένα υπέροχο κομμάτι της Θεσσαλονίκης παράγεται καταπληκτικό κρασί». Πολύ καλή χαρακτήρισε τη φετινή παραγωγή ο οινοποιός κ. Γεροβασιλείου και εξέφρασε την προσδοκία «ότι θα βγάλουμε, όπως και πέρυσι, ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασί», ενώ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος επισήμανε πως ο κόσμος «αγκάλιασε» τον αστικό αμπελώνα.
Τον προηγούμενο μήνα πραγματοποιήθηκε ο τρύγος των λευκών ποικιλιών του αστικού αμπελώνα και, σύμφωνα με τον κ. Γεροβασιλείου, «τα λευκά έχουν ζυμωθεί εδώ και αρκετές μέρες, η ρομπόλα μας πάει πολύ καλά φέτος, ενώ πάρα πολύ καλά πηγαίνει και η κλασική μαλαγουζιά».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- ΥΠΑΑΤ: Νέο βήμα για την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της διαφάνειας στη βιολογική παραγωγή
- Ανοικτή σε όλους η πλατφόρμα του Εθνικού Διαλόγου για τη νέα ΚΑΠ 2028–2034
- Η 34χρονη που ξεκίνησε με ποδήλατο από τη Δανία και έφτασε σε 52 μέρες στο Λιτόχωρο
- ΠΚΜ: Νέα Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τα «Σχέδια Βελτίωσης», «Επενδύσεις στην εξοικονόμηση ύδατος» και «Επενδύσεις ενεργειακές και κυκλικής οικονομίας»
- Λάρισα: Αυλαία για την 23η γιορτή αμυγδάλου στο Συκούριο










