Κορωνοϊος: 25 νεκροί και 340 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ένα 24ωρο - 671 νέα κρούσματα
- Αναρτήθηκε από τον Χρήστος Βοργιάδης
- Κατηγορία Διατροφή - Υγεία
Σήμερα ανακοινώνουμε 671 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 146688, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5673 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44562 (30.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
340 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 239 (70.3%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1000 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.
Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5354 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3161 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Τελευταία άρθρα από τον/την Χρήστος Βοργιάδης
- OpenBusiness: Ποιες επιχειρήσεις υποχρεούνται να απογραφούν και μέχρι πότε
- Ξεκινούν από αύριο 20 Οκτωβρίου πληρωμές 75 εκατ. ευρώ – Δες αν είσαι στους 86.814 δικαιούχους του e-ΕΦΚΑ και της ΔΥΠΑ
- Super League 2: Ο Ηρακλής υπέταξε τον ΠΑΟΚ Β΄ με ανατροπή
- Επίσκεψη του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής Θεσσαλονίκης στο Σύλλογο «Ανόρασις» για την Ημέρα Λευκού Μπαστουνιού
- WILDFIRE ® RKD GALA: Η νέα πρώιμη ποικιλία μήλου που αλλάζει τα δεδομένα